Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

skin-cancer

Το ρητό "ουδέν κακόν αμιγές καλού" επιβεβαιώνει μια νέα βρετανική έρευνα που δείχνει ότι όσοι πάσχουν από έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα) έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του King's College του Λονδίνου, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα πυροδοτείται από το έκζεμα παράλληλα καταστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο δέρμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά καθώς για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι μια δερματική αλλεργία μπορεί να προστατεύσει από το μελάνωμα. 

Η έρευνα βασίστηκε σε πειραματόζωα στα οποία χορηγήθηκαν καρκινογόνες χημικές ουσίες ενώ τα μισά είχαν τροποποιηθεί ώστε να έχουν έκζεμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποντίκια της δεύτερης ομάδας εμφάνισαν έξι φορές λιγότερους όγκους από τα ποντίκια που δεν είχαν ατοπική δερματίτιδα!

Η επικεφαλής των ερευνητών, Φιόνα Γουάτ, αν'εφερε χαρακτηριστικά: "λπίζω ότι η μελέτη παρέχει μια μικρή παρηγοριά σε όσους υποφέρουν από έκζεμα, καθώς αυτή η ενοχλητική δερματική κατάσταση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επωφελής, σε κάποιες τουλάχιστον περιστάσεις".

Σημειώνεται ότι το κακοήθες μελάνωμα παρουσιάζει τις τελευταίες δεκαετίες τρομακτική αύξηση. Σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK, κάθε χρόνο εμφανίζουν τη νόσο πάνω από 13.000 άνθρωποι, ενώ πριν 40 χρόνια ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 2.000!


Ορσαλία Φυτά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση