Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

karmaststogia.jpg

Η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του καρκίνου είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει θέσει η ιατρική επιστήμη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ήδη, σε πολλές περιπτώσεις ο καρκίνος μετατρέπεται πλέον σε ένα χρόνιο νόσημα.

 Η ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων που επιτρέπουν την πρώιμη ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων παραμένει πάγιο ζητούμενο. Σήμερα σε πολλούς καρκίνους και βεβαίως στον καρκίνο του μαστού, οι εξελίξεις στην πρόγνωση και τη θεραπεία του είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες, καθώς η έγκαιρη διάγνωση έχει αποδειχτεί σωτήρια για χιλιάδες γυναίκες που εμφάνισαν καρκίνο και τελικά κέρδισαν τη ζωή τους, γιατί είχαν την τύχη να τον ανακαλύψουν νωρίς, πριν προλάβει να μεταφερθεί σε άλλα όργανα και ιστούς.
Με αφορμή λοιπόν τον Οκτώβριο ( που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού) η Μονάδα Μαστού του  νοσοκομείου  Μετροπόλιταν, πραγματοποίησε Συνέντευξη  Τύπου, όπου, παρουσίασε τις νέες πρωτοποριακές μεθόδους (που εφαρμόζονται και στη χώρα μας) για  τη διάγνωση και τη θεραπεία της  νόσου.


Πρόληψη
Η διευθύντρια Μαγνητικής Τοµογραφίας του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν, δρ. Λίλυ Βαράκη, παρουσίασε τη Μαγνητική Τομογραφία ως τη μέθοδο με την μεγαλύτερη ευαισθησία στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να διευρυνθούν οι εφαρμογές της στον ευρύτερο γυναικείο πληθυσμό, όχι μόνο στον προληπτικό έλεγχο αλλά και στην διάγνωση και την παρακολούθηση της θεραπείας σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επεμβατική τεχνική  της βιοψίας υπό την καθοδήγηση με μαγνητική τομογραφία. Πρόκειται για μια ειδική τεχνική, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο λήψης βιοψίας σε ειδική κατηγορία βλαβών του μαστού, οι οποίες είναι ορατές μόνο με την μαγνητική τομογραφία.

Αποκατάσταση
Ο δ/ντης της Μονάδας Μαστού και Χειρουργικής Κλινκής Μαστού του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν, δρ. Βασίλης Βενιζέλος παρουσίασε τη μαστεκτομή με σύγχρονη επανόρθωση του Μαστού σε ΕΝΑ και μόνον χειρουργείο.
Το βασικότερο, ίσως, πλεονέκτημα για την ασθενή είναι ότι έχει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα άμεσα μετά το χειρουργείο, με συνέπεια να έχει μια καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ποιότητα ζωής, στη συνέχεια. Ωστόσο, ηεφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θεραπεία
Ο δ/ντής Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν, αναπ/τής Καθηγητής και Διδάκτωρ Παν/µίου Βιέννης, ESTRO Faculty Member, δρ. Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε, στην Επιταχυνόμενη Μερική Ακτινοβόληση του Μαστού με  τη μέθοδο της βραχυθεραπείας. Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει στις  ασθενείς να ολοκληρώσουν την ακτινοθεραπεία σε 5 ημέρες μετά την χειρουργική επέμβαση, τη στιγμή που η εξωτερική ακτινοβολία διαρκεί  5-6 εβδομάδες. Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι το γεγονός ότι μειώνει, τις παρενέργειες, καθώς δεν ακτινοβολούνται οι πνεύμονες, η καρδιά και το δέρμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση