Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

IMG_0225.JPG

Φιλόδοξη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός την παρέμβαση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  στην ομιλία του στα Ιωάννινα  όπου εγκαινίασε δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Όπως είπε η παρέμβαση αυτή  στοχεύει στο να αναδιοργανώσει όχι μόνο το τοπίο της ΠΦΥ αλλά συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Θέλουμε, η μεταρρύθμισης της ΠΦΥ, να έχει προοπτική και διάρκεια και να είναι εδραιωμένη χρηματοδοτικά» τόνισε ο υπουργός, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα κατά καιρούς σχόλια, που μιλούν για πρόβλημα χρηματοδότησης μετά το πέρας των ευρωπαϊκών πόρων.

«Επιθυμούμε οι άνθρωποι που θα εργαστούν στις δομές στα τέσσερα χρόνια της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (καθώς οι ΤΟΜΥ χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ) αξιοποιώντας και το μπόνους της χρηματοδότησης, να δημιουργήσουν μία μόνιμη ένταξη στη λειτουργία του συστήματος» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Το μεγάλο στοίχημα κατά τον κ. Ξανθό «είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών». Επίσης πρόσθεσε ότι οι ΤΟΜΥ δεν είναι μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά προσφέρουν μία ανθρωπιστική και ποιοτική φροντίδα.

«Μπορεί δηλαδή να αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των υγειονομικών αναγκών, από την πρόληψη, εμβολιασμούς, προσυμπτωματικούς ελέγχους, θέματα για χρονίως πάσχοντες και φυσικά η παραπομπή από τους τους οικογενειακούς γιατρούς σε γιατρούς ειδικοτήτων, είτε σε άλλες δομές ΠΦΥ είτε στην δευτεροβάθμια περίθαλψη. Διότι κανένα σύστημα στον κόσμο δεν λειτουργεί, χωρίς σύστημα παραπομπών» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση