Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αυτά είναι τα ποσά που θα "μεταγγισθούν" από την υγεία στην ΤτΕ

Είναι, αναμφισβήτητα, επίμαχα. Αλλά πόσα είναι; Ο λόγος για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, η μεταφορά των οποίων ειδικά από φορείς του χώρου της υγείας έχουν μετατραπεί σε έντονο πεδίο διαμάχης τόσο μεταξύ δανειζόμενων και δανειστών, όσο και μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με μία γενική εκτίμηση των στελεχών του ΕΣΥ, το συνολικό ποσό που μπορεί να εκταμιευθεί από φορείς της υγείας είναι περί τα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να είναι γνωστό πόσα είναι εκμεταλλεύσιμα- και δεν θα κατευθυνθούν για τις άμεσες πληρωμές του επόμενου 15νθημέρου. Από αυτά, τα 15-20 εκατομμύρια υπολογίζεται ότι μπορούν να προέλθουν από τις προθεσμιακές καταθέσεις και των 7 συνολικά Υγειονομικών Περιφερειών, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τα 120 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα είναι μεν 250-300 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό την ίδια ώρα που οι οφειλές τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερες...

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως στο τέλος του 2014, τα δημόσια νοσοκομεία είχαν στα Ταμεία τους περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι οφειλές τους ξεπερνούσαν τα 900 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά, δε, το 2015 τα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν και σε αγορές 215 εκατ. ευρώ μέσα στο δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, με την κρατική "συνεισφορά" σε αυτές να είναι μάλιστα  μόλις 43 εκατ. ευρώ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση