Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

anasfalistoi

Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες - και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση- το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί με αντικείμενο την εξεύρεση τρόπων για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών στη Δημόσια Περίθαλψη.

Το κείμενο αυτό, το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί μετά τη διαβούλευσή του σε ΚΥΑ, θα κρίνει πολλά για 2,5 εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι εκτιμάται πως έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη είτε γιατί είναι άνεργοι, είτε γιατί δουλεύουν σε καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα αναμένεται να υπάρχει πρόβλεψη για την αλλαγή των βιβλιαρίων απορίας σε "Βιβλιάρια Ανασφάλιστων", τα οποία και οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ΚΕΠ. Επίσης, στις προτάσεις- που αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα- θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση των τριμελών επιτροπών στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες και ενέκριναν τις δαπάνες νοσηλείας των ανασφάλιστων.

Παράλληλα, αλλάζει προς τα πάνω το εισοδηματικό κριτήριο (από 6.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος σε 12.000 ευρώ) για την πλήρη κάλυψη τόσο σε φάρμακα και νοσήλια, όσο και σε διαγνωστικές εξετάσεις, κάτι που γίνεται πρέπει να σημειωθεί, για πρώτη φορά.

Διαβάστε επίσης: Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ για τους ανασφάλιστους

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση