Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

barnavas

Συνεδριάζει την Παρασκευή, 24 Απριλίου, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των "ανοιχτών θεμάτων" της με το Υπουργείο Υγείας, αλλά και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκεται τόσο το θέμα της καταβολής των εφημεριών και της προκήρυξης επιπλέον προσωπικού, όσο και το επίδομα βιβλιοθήκης, αλλά και οι προσφυγές των 43 Ενώσεων Γιατρών σχετικά με το ιατρικό μισθολόγιο.

Όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του πάντως ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας, η ΟΕΝΓΕ βρίσκεται ήδη σε συνεχή επικοινωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την πολιτική ηγεσία και τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΥΚΑ για την καταβολή του κονδυλίου εφημεριών. Κατά πληροφόρηση της Ομοσπονδίας, δε, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία νέων κωδικών στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και είναι πλέον δυνατή η μεταφορά των χρημάτων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα μπορεί εφεξής να πραγματοποιείται σε πολύ μικρότερο χρόνο.

Παράλληλα, έχουν εκταμιευθεί και πιστωθεί στους λογαριασμούς των γιατρών οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2014, καθώς και όσες από τις αποζημιώσεις προηγουμένων ετών βρίσκονταν εντός των εγκεκριμένων πιστώσεων προηγουμένων ετών.  Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα κονδύλια εφημεριών για τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ΟΕΝΓΕ, αυτά θα εκταμιευθούν από το ΓΛΚ το επόμενο δεκαήμερο και θα πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων, ώστε να καταβληθούν οι εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση