Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

dype

"Αλλάζουν χέρια", και επίσημα πλέον, οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, καθώς την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ (δείτε το εδώ), με το οποίο διορίζονται οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αριθμ.255) οι νέοι Διοικητές στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας είναι οι εξής: 

  • 1η ΥΠΕ, Αττικής: Το "τιμόνι" στην απαιτητική αυτή Υγειονομική Περιφέρεια παραλαμβάνει από τον κ. Σταύρο Πεντέα, ο κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει Πτυχίο Ιατρικής από το ΑΠΘ, αλλά και Διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.
  • 2η ΥΠΕ, Πειραιώς/Αιγαίου: Νέος Διοικητής της 2ης ΥΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Καρβούνης, παίρνοντας τη θέση του παραιτηθέντος στις 20 Φεβρουαρίου, κ. Αθανάσιου Παπαρούπα. Ο κ. Καρβούνης είναι είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  • 3η ΥΠΕ ΜακεδονίαςΚαθήκοντα Διοικητή στην 3η ΥΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Κίρκος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο κ. Κίρκος έρχεται να αντικαταστήσει τον κ. Δημοσθένη Ανδριόπουλο.
  • 4η ΥΠΕ, Μακεδονίας/Θράκης: Ο κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης διορίζεται νέος ΔΥΠΕάρχης σε Μακεδονία/Θράκη. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ παραλαμβάνει την ΥΠΕ από τον κ. Γεώργιο Καλτσίδη.
  • 5η ΥΠΕ, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: Νέος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ διορίζεται ο κ. Νέστορας Αντωνίου, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Αντωνίου διαδέχεται τον κ. Λάζαρο Μακρή.
  • 6η ΥΠΕ, Πελοποννήσου/ Ιονίων Νήσων/Ηπείρου/ Δυτικής Ελλάδας Νέος Διοικητής της διευρυμένης αυτής ΥΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ο κ. Γιαννόπουλος παραλαμβάνει την ΥΠΕ από τον κ. Νίκο Στακιά.
  • 7η ΥΠΕ, Κρήτης: Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Γουμενίδης, Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διαδέχεται τον κ. Αντώνιο Γρηγοράκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους επτά νέους ΔΥΠΕάρχες, οι 6 είναι γιατροί στο επάγγελμα, ενώ μόνο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Αντωνίου, είναι οικονομολόγος. Η θητεία των νέων Διοικητών είναι διετής. 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση