Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

kouroumplis

Την πρόθεσή του να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Παρασκευή, 17 Απριλίου, σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Παράλληλα, ο υπουργός επανέλαβε την επιθυμία του να εργασθεί για τη δημιουργία ενός συτήματος υγείας που να έχει "δημόσιο χαρακτήρα και να είναι προσπελάσιμο σε όλους ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση".

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως το ΥΥΚΑ δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την πρόσληψη των 4.500 υγειονομικών, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως το προσωπικό αυτό θα συμπληρώσουν και άλλοι 1.500 επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι θα προσληφθούν με διετείς συμβάσεις.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας βρίσκεται επίσης η ολοκλήρωση ενός σχεδίου για την εξεύρεση πόρων, ώστε να γίνει εφικτή η πρόσληψη 500 γιατρών και νοσηλευτών για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, διαχρονικά, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ΥΥΚΑ εξαιτίας των μνημονιακών προϋπολογισμών, δίνοντας ωστόσο τη δέσμευση πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Όπως είπε ο ίδιος μάλιστα, προς το τέλος του χρόνου θα ζητήσουμε συμπλήρωση στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.

Για ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει για πραγματικά αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας υγείας, όταν οι δημόσιες δαπάνες υγείας βρίσκονται στο 4,3% του ΑΕΠ. 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση