Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

idiwtikikiniki

Λύση στο νομικό κενό που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τις Ιδιωτικές Κλινικές, τα οποία αγγίζουν τα 65 εκατ. ευρώ, δεσμεύθηκε να δώσει άμεσα ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του ΣΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας στις αιτιάσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών σχετικά με το ζήτημα των οφειλών των προκάτοχων ταμείων του ΕΟΠΥΥ για την περίοδο 2006-2011 κατέστησε σαφές ότι  ότι η μη εκκαθάριση των τιμολογίων οφείλεται σε αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων και δεν ευθύνονται οι πάροχοι και δήλωσε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη επίλυσή του ζητήματος.

Το πρόβλημα, πρέπει να σημειωθεί, έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του ότι η νομική υποχρέωση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων της περιόδου αυτής ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, χωρίς ωστόσο τα ασφαλιστικά ταμεία να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τις εκκαθαρίσεις. Έτσι, από 1 Ιανουαρίου 2015 κατέστη αδύνατη η πληρωμή των οφειλόμενων λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά το θέμα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ για το 2015, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δ. Κοντός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΣΕΚ ότι εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Ιανουαρίου 2015.

Ανανέωση Συμβάσεων

Λύση δόθηκε πάντως κατά τη διάρκεια της συνάντησης και για τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 2015, αφού μεταξύ των μερών συμφωνήθηκε η παράτασή τους έως τις 15 Μαΐου, αλλά και η συγκρότηση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ, του ΣΕΚ και του Υπουργείου, ώστε νασυζητηθούν οι προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας, το πλαίσιο και οι όροι αυτής.          

Έλεγχοι

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των αποτελεσμάτων του ελέγχου των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιριών (ΙΕΕ) και την τελική εκκαθάριση των απαιτήσεων του 2013, ο ΣΕΚ τόνισε ότι τα μέλη του έχουν καλύψει τις οικονομικές εκκρεμότητες με τις ΙΕΕ., αλλά θα πρέπει, με ενέργειες του ΕΟΠΥΥ και του ΥΥΚΑ, να υποχρεωθεί το σύνολο των μονάδων του κλάδου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, ώστε να υπάρξει το τελικό απότελεσμα. Παράλληλα, προτάθηκε να συσταθούν άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ οι προβλεπόμενες επιτροπές διαιτησίας για τις ενστάσεις.

Κατά τη συνάντηση, τέλος, ο ΣΕΚ τόνισε πως παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΟΠΥΥ ότι από 1 Ιανουαρίου 2015 θα υπήρχε η δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχων από τον ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Ο κ. Κοντός ωστόσο από την πλευρά του ανέφερε ότι η δυνατότητα αυτή θα υπάρξει μετά την πρόσληψη γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση