Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

cardiologist

Στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης γιατροί και μηχανικοί χρησιμοποιούν υπερυπολογιστές για τη δημιουργία 3D μοντέλων από ασθενείς με καρδιακή νόσο, με φωτογραφίες από μια φωτογραφική μηχανή λεπτότερη από μια ανθρώπινη τρίχα.

Οι εικόνες, που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης αγγειογραφίας, τροφοδοτούνται σε ένα υπερυπολογιστή. Μέσα σε 24 ώρες, ένα μοντέλο της αρτηρίας ενός ατόμου τυπώνεται σε 3D. Αυτό δίνει στους καρδιολόγους κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της ροής του αίματος και την ακριβή δομή της αρτηρίας από το εσωτερικό.

Βοηθά, επίσης, ώστε να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση του πιο κατάλληλου stent (το stent είναι ένα συρμάτινο πλέγμα που χρησιμοποιείται για να διατηρήσει μια αρτηρία ανοιχτή κατά τη διάρκεια της αγγειοπλαστικής).

Η τεχνική αυτή ,μπορεί επίσης να ανιχνεύσει «καυτά σημεία» για πλάκα, η κηρώδης ουσία που συσσωρεύεται στις αρτηρίες και προκαλεί καρδιακές παθήσεις. Ορισμένες από αυτές τις πλάκες ήταν δύσκολο να βρεθούν με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Η πιθανή χρήση των υπερυπολογιστών για την εξατομικευμένη ιατρική περιγράφεται σε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο European Heart Journal. Οι καρδιακές παθήσεις παραμένει η υπ 'αριθμόν ένα αιτία θανάτου στην Αυστραλία, που επηρεάζει έναν στους έξι ενήλικες . Κάθε εννέα λεπτά, ένα άτομο πάσχει από καρδιακή προσβολή. Νέες τεχνικές για την πρόβλεψη της συσσώρευσης πλάκας επάνω στην καρδιά θα είναι ουσιαστικής σημασίας για τη μείωση των καρδιακών παθήσεων.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση