Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ebola karantina

Ένα πειραματικό φάρμακο κατάφερε να θεραπεύσει πειραματόζωα (μαϊμούδες) που είχαν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Η θεραπεία, γνωστή ως «ΤΚΜ-Έμπολα-Γουινέα», στοχεύει στο στέλεχος «Μακόνα» του ιού, αυτό που είχε προκαλέσει τη θανατηφόρα επιδημία στη Δυτική Αφρική.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Τέξας, όπως δημοσιεύουν στο περιοδικό Nature, δοκίμασαν τη θεραπεία σε ζώα που είχαν μολυνθεί με τον ιό. Τα τρία ζώα που πήραν το φάρμακο, είχαν ηπιότερα συμπτώματα και ήσαν υγιή, όταν τελείωσε η θεραπεία τους μετά από 28 μέρες. Αντίθετα, τρία άλλα ζώα που δεν πήραν το φάρμακο, είχαν πεθάνει μέσα σε εννέα μέρες.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν πως αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμη η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στους ανθρώπους, το φάρμακο μπορεί μελλοντικά να προσαρμοσθεί, έτσι ώστε να καλύψει οποιοδήποτε στέλεχος του ιού Έμπολα, ενώ υπογράμμισαν ότι μπορεί να παραχθεί μέσα σε μόνο οκτώ εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν φάρμακα ή εμβόλια που αποδεδειγμένα να θεραπεύουν τον ιό στους ανθρώπους. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους του πειραματικού φαρμάκου, γνωστού και ως «Τεκμίρα», επειδή παράγεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Tekmira Pharmaceuticals, αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 (η δοκιμή ξεκίνησε στη Σιέρα Λεόνε πριν ένα μήνα).

Δείτε και: Ο ιός Έμπολα είναι πιο θανατηφόρος για τα μικρά παιδιά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση