Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

erectile dysfunction

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί ένδειξη πρόωρου θανάτου, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JSM (Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής).

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μισισίπη, διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες από αυτήν διέτρεχαν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σύγκριση με συνομηλίκους τους δίχως πρόβλημα στύσεως.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Independent, ότι η εν λόγω δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένδειξη κακής καρδιαγγειακής υγείας και γι' αυτόν τον λόγο οι επιστήμονες συνιστούν έντονα στους άνδρες που την εμφανίζουν να υποβληθούν σε γενικό τσεκ απ, ώστε να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι πάρα πολύ συνηθισμένη. Υπολογίζεται ότι στις ηλικίες κάτω των 40 ετών την αντιμετωπίζει ένας στους 20 άντρες, στις ηλικίες 40-60 ετών ένας στους δέκα, ενώ στις ηλικίες άνω των 60 ετών ένας στους πέντε άντρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 1.790 άνδρες, μέσης ηλικίας 45,4 ετών, οι 557 εκ των οποίων είχαν στυτική δυσλειτουργία.

Στη διάρκεια σχεδόν οκτώ ετών παρακολούθησης, 244 από τους άνδρες αυτούς έχασαν τη ζωή τους - οι 61 από καρδιαγγειακά αίτια, οι 64 από καρκίνο, 12 από χρόνιες πνευμονοπάθειες και οι υπόλοιποι από άλλες αιτίες.

Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν κάθε πιθανό παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι εθελοντές με στυτική δυσλειτουργία κατά την έναρξη της μελέτης είχαν 70% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκειά της, σε σύγκριση με όσους δεν έπασχαν από αυτήν.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας από το ΑΠΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση