Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

breast cancer family

Οι γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο μαστού έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αν υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία, όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA Oncology.

Συνήθως, οι περισσότερες γυναίκες με καρκίνο του μαστού υποβάλλονται πρώτα σε κάποια χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία για την καταστροφή των εναπομεινάντων καρκινικών κυττάρων.

Όπως διαπίστωσε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αναλύοντας στοιχεία από 200.000 γυναίκες, όταν το χειρουργείο καθυστερεί (περισσότερο από 30 ημέρες από τη διάγνωση) ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν από 9% έως 10%.

Το ίδιο ισχύει και για το διάστημα αναμονής για χημειοθεραπεία. Όταν η καθυστέρηση είχε ξεπεράσει το τρίμηνο, τότε ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν κατά 34%, και κατά 27% οι πιθανότητες θανάτου εξαιτίας του καρκίνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι λόγοι για τους οποίους καθυστερούν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, το χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και την μαστική αναδόμηση.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση