Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

back-pain

Άνθρωποι που πάσχουν από πόνο στη μέση, οι οποίοι καπνίζουν, πίνουν, έχουν κατάθλιψη ή είναι παχύσαρκοι, ενδεχομένως μπορούν να ανακουφιστούν σε ένα βαθμό, κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με νέα ευρήματα που θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο Αμερικανικής Χειρουργικής Ορθοπεδικής.

«Αν κάποιος έχει πόνο στη μέση που δεν οφείλεται σε πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη αλλά είναι μυϊκός, παράγοντες όπως η παχυσαρκία, η κατάχρηση αλκοόλ, το κάπνισμα και η κατάθλιψη μπορεί να συμβάλλουν», εξηγεί ο Δρ. ScottShemory.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Shemory επισκόπησε στοιχεία 26 εκατομμυρίων ανθρώπων. Από αυτούς, 1,2 εκατομμύρια είχαν πόνο στη μέση. Όπως διαπίστωσε ο πόνος στη μέση ήταν πιο συνήθης στους καπνιστές (16,5%), στους εξαρτημένους πότες (15%), στους παχύσαρκους(17%) και σε όσους έπασχαν από κατάθλιψη (19%).

Από όλους τους παραπάνω κινδύνους, η παχυσαρκία είναι αυτό που όπως φαίνεται συνδέεται περισσότερο με τον πόνο στη μέση καθώς ασκεί πίεση σε όλες τις αρθρώσεις και στη μέση.

Επίσης, το κάπνισμα μπορεί να μειώσει τη ροή αίματος η οποία μπορεί επίσης να συμβάλλει στον πόνo.

Όσον αφορά την κατάθλιψη, θα μπορούσε να συμβάλλει στον πόνο αλλά και αντιστρόφως ο πόνος στη μέση θα μπορούσε να συμβάλλει στην κατάθλιψη. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την εξάρτηση από το αλκοόλ.

Ωστόσο, ο Δρ. Shemory δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα θα μπορούσαν να οδηγούν τους ανθρώπους να είναι λιγότερο σωματικά δραστήριοι, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον πόνο.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση