Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

medicine

Τα αντιψυχωσικά φάρμακα μπορεί να συνταγογραφούνται για ανθρώπους που πάσχουν από άνοια ώστε να διευκολύνουν τα προβλήματα συμπεριφοράς, ωστόσο ενδεχομένως μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Συγκεκριμένα, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry, αναφέρει πως ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Μίσιγκαν εξέτασαν στοιχεία 91.000 Αμερικανών βετεράνων άνω των 65 ετών που είχαν άνοια.

Ανακάλυψαν πως όσοι λάμβαναν αντιψυχωσικά ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν νωρίτερα.

«Η επίδραση των αντιψυχωσικών φαρμάκων στη θνησιμότητα των ηλικιωμένων ασθενών με άνοια μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι υποστηρίζονταν στο παρελθόν και βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την συνταγογραφούμενη δόση των συγκεκριμένων φαρμάκων», αναφέρει ο ερευνητής Δρ. Maust.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης και άλλα ψυχιατρικά φάρμακα και ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος θανάτου που σχετίζεται με το βαλπροϊκό οξύ είναι παρόμοιος με αυτόν των αντιψυχωσικών.

Στην έρευνα, ο κίνδυνος θανάτου σε ασθενείς που λάμβαναν αντικαταθλιπτικά ήταν χαμηλότερος έναντι όσων λάμβαναν αντιψυχωσικά ή βαλπροϊκό οξύ αλλά παρόλα αυτά υψηλότερος έναντι όσων δεν λάμβαναν φάρμακα για την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς που συνδέονταν με την άνοια.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση