Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sleep lights on

Πλήρης συσκότιση θα πρέπει να έχει η κρεβατοκάμαρα κατά την ώρα του ύπνου, για να αποφευχθούν διάφορες ασθένειες ακόμα και ο καρκίνος, διαμηνύουν επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Philosophical Transactions B, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επίπτωση του τεχνητού φωτισμού στην υγεία μας.

Όπως αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ το βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού έχει εξελιχθεί για να προσαρμόζεται στη φυσική διακύμανση του φωτός, στη διάρκεια του 24ωρου.

Η εργασία των γονιδίων, η σωματική θερμοκρασία και ο μεταβολισμός μας ακολουθούν το ωράριο που επιβάλλει ο ήλιος.

Το πρόβλημα όμως προκαλείται από τον τεχνητό φωτισμό, που παραβιάζει αυτή την αλληλουχία και μπορεί να διαταράξει τον οργανισμό.

Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. RichardStevens, καλεί όσους θέλουν να προστατευθούν από νοσήματα όπως ο καρκίνος, να ρυθμίζουν τα φώτα του σπιτιού τους πριν πέσουν για ύπνο.

Παράλληλα, αναφέρει πως για να μειώσουμε τις πιθανότητες κινδύνου, καλό θα ήταν όχι μόνο να κλείνουμε τα πατζούρια το βράδυ, αλλά να απομακρύνουμε από το υπνοδωμάτιο τα φώτα νυκτός, τα τάμπλετ, τα κινητά και οτιδήποτε εκπέμπει μπλε φως, το οποίο είναι πιο επιβλαβές για τον οργανισμό.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση