Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Insomnia-picture

Οι άνθρωποι με χρόνια αϋπνία αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει η αμερικανική ένωση καρδιολογίας στο επιστημονικό περιοδικό Hypertension.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Νοσοκομείο West China, είναι η πρώτη που εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ της αϋπνίας που συνοδεύεται με σωματική υπερδιέγερση με την υπέρταση.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν 200 ανθρώπους με χρόνια αϋπνία και 100 ανθρώπους με φυσιολογικό ύπνο και ανακάλυψαν ότι όσοι χρειάζονταν περισσότερο από 14 λεπτά να αποκοιμηθούν είχαν 300% υψηλότερο κίνδυνο υπέρτασης. Όσο περισσότερο χρόνο χρειάζονταν τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος.

Ο καθηγητής Δρ. Alexandros Vgontzas από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Πενσυλβάνια δήλωσε ότι αν και όσοι πάσχουν από αϋπνία παραπονιούνται για κούραση την ημέρα το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν και έχουν υπερδιέγερση.

Ενώ η αϋπνία έχει από καιρό θεωρηθεί διαταραχή ύπνου τη νύχτα, ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι είναι κατάσταση 24ωρης υπερδιέγερσης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση