Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sterno

Πρόκειται για ιατρικό επίτευγμα, καθώς γάλλοι γιατροί κατάφεραν να τοποθετήσουν με επιτυχία ένα κεραμικό στέρνο σε μια γυναίκα η οποία έπασχε από καρκίνο στο οστό αυτό.

Όπως ανακοίνωσε η I.Ceram, η κατασκευάστρια εταιρεία του προσθετικού αυτού, πρόκειται για την πρώτη εμφύτευση κεραμικού στέρνου στον κόσμο που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιμόζ στις 19 Μαρτίου. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, είχε αναπτύξει καρκίνο από ακτινοβολία, αφού είχε υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία για έναν άλλο καρκινικό όγκο στον μαστό.

"Σήμερα, μετά από τρεις μήνες, η εγχείριση αποδεικνύεται επιτυχής: η ασθενής έχει ένα καινούριο, υγιές στέρνο και οι αναπνευστικές δυνατότητές της βελτιώνονται" ανέφερε η I.Ceram.

"Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι πολύ θετικό και η ασθενής επανέρχεται σταδιακά", είπε ο χειρουργός Φρανσουά Μπερτέν ο οποίος έκανε την επέμβαση.

Σύμφωνα με την I.Ceram, το "πορώδες κεραμικό στέρνο με οξείδιο του αργιλίου" παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο για μολύνσεις σε σύγκριση με δύο άλλους τύπους προσθετικών που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Είναι πλήρως συμβατό με τον οργανισμό, δηλαδή γίνεται δεκτό από το σώμα και ενσωματώνεται με τα υπόλοιπα οστά της θωρακικής κοιλότητας, διαβεβαιώνει η εταιρεία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση