Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

woman over 60

Υπάρχει η αντίληψη ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αφορά μόνο τις νεαρές γυναίκες, ωστόσο το ήμισυ των θανάτων συμβαίνουν σε γυναίκες άνω των 65 ετών, όπως αναφέρει νέα έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό British Medical Journal.

Κατά την χρονική περίοδο 2010-2012 καταγράφηκαν περίπου 449 θάνατοι από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στην Μ. Βρετανία που αφορούσαν γυναίκες άνω των 65 ετών και 7 θάνατοι που αφορούσαν γυναίκες κάτω των 25 ετών.

Σύμφωνα με τη μελέτη ενός ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες κάτω των 35 ετών, την επόμενη δεκαετία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ηλικιωμένων γυναικών που πλήττονται από τον συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Όπως αναφέρει στο BBCη επικεφαλής της μελέτης Δρ. SueSherman, «οι αριθμοί δείχνουν ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες δεν κάνουν προσυμπτωματικούς ελέγχους για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Αυτό αποτελεί ίσως σημαντικό παράγοντα της αύξησης των περιστατικών καθώς η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν τακτικό προληπτικό έλεγχο μεταξύ των ηλικιών 50-64 ετών, είχαν «ένα σχετικά χαμηλότερο κίνδυνο” εμφάνισης της νόσου τα επόμενα 20 χρόνια.

Παράλληλα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι λάθος οι γυναίκες που δεν έχουν σεξουαλική ζωή να θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν.

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων είναι πολύ συχνός και μπορεί να παραμένει ανενεργός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσει μια γυναίκα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι να εξετάζεται τακτικά», τονίζουν οι ερευνητές.  

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση