Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

obama cancer

Στην τελευταία ομιλία του κατά τη διάρκεια της θητείας του για την κατάσταση του έθνους, ο πρόεδρος Ομπάμα απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Αμερική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, όπως μπόρεσε να κατακτήσει τη Σελήνη».

«Από το σημερινό βήμα ανακοινώνω το ξεκίνημα μιας εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Το οφείλουμε στους αγαπημένους μας που νικήθηκαν από αυτή την ασθένεια και στους ανθρώπους που ακόμα έχουν ελπίδες να σωθούν. Ας κάνουμε την Αμερική την χώρα που θα καταφέρει να θεραπεύσει τον καρκίνο μια για πάντα», δήλωσε με έμφαση ο αμερικανός πρόεδρος.

Υπεύθυνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχρισε τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχασε το γιο του από καρκίνο στον εγκέφαλο τον περασμένο έτος. Ο ίδιος ο Μπάιντεν τόνισε πως μέσα στο επόμενο έτος θα συνεργαστεί με όλα τα μέλη της κυβέρνησης, την ιδιωτική βιομηχανία, τους ερευνητές, τους γιατρούς και τους ασθενείς ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες.

«Η θεραπεία του καρκίνου φυσικά δεν θα γίνει προκύψει φυσικά από τη μια μέρα στην άλλη», αναφέρει ο Μπάιντεν. Είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Γι’ αυτό και ο αντιπρόεδρος ασκεί πιέσεις για διττή προσέγγισης στη μάχη για τη θεραπεία του καρκίνου. Από τη μία η αύξηση των πόρων για την καταπολέμηση της νόσου και από τν άλλη η εξάλειψη των εμποδίων μεταξύ φαρμακευτικών, ασφαλιστικών και ερευνητών ώστε να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και πρόοδος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση