Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

tropical diseases

Μια ελάχιστα γνωστή βακτηριακή ασθένεια μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προειδοποιούν οι επιστήμονες κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για το μέγεθος της επικινδυνότητας του ιού Ζήκα, του ιού που μεταφέρεται με τα κουνούπια.

Η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική τον περασμένο χρόνο αποδεικνύει πόσο γρήγορα μπορούν να αναπτυχθούν ορισμένες θανατηφόρες ασθένειες την ώρα που οι ερευνητές καταβάλουν αγώνα για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των επιστημονικών μελετών που απαιτούνται για την καταπολέμησή τους.

Τώρα, ερευνητές στο περιοδικό Nature Microbiology, προειδοποιούν για μια βακτηριακή λοίμωξη που ονομάζεται μελιοείδωση, η οποία είναι ανθεκτική σε ένα ευρύ φάσμα αντιβιοτικών, και συνιστούν την ιδιαίτερη προσοχή από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία, τονίζουν ότι ο ιός Ζήκα, ο οποίος μεταφέρεται από τα κουνούπια και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη επιδημία στη Βραζιλία, έχει «τη δυνατότητα ταχείας εξάπλωσης και σε άλλες περιοχές».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση