Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

bakilos sxoli euelpidwn

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα της μοριακής διερεύνησης του δείγματος της λευκής σκόνης από τον φάκελο που στάλθηκε το πρωί της Τετάρτης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

"Το δείγμα εστάλη στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μοριακή διερεύνηση του δείγματος ήταν αρνητική. Το αποτέλεσμα της συμβατικής καλλιέργειας θα εκτιμηθεί σε 24 και 48 ώρες από την λήψη του δείγματος" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, πρέπει να σημειωθεί, με εντολή του Υπουργού Υγείας ειδικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, παρέλαβε φάκελο που περιείχε λευκή σκόνη προκειμένου να διερευνηθεί για τον Βάκιλο του άνθρακα και άλλα παθογόνα εσκεμμένης διασποράς.

Επίσης, ελήφθησαν όλα τα προσήκοντα μέτρα, μεταξύ των οποίων ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους, αλλά και η χορήγηση δοσολογίας αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας, που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση