Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

places illegal to die

Μπορεί να σας φαίνετε αστείο ή κάποιου είδους φάρσας, αλλά έξι πόλεις έχουν θεσπίσει «δια νόμου» την απαγόρευση του…θανάτου και μάλιστα επιβάλλοντας από κυρώσεις μέχρι αυξημένη φορολογία.

Σήμερα στη Sellia, μια μικρή κωμόπολη της Ιταλίας, κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι, με την πλειονότητα να είναι άνω των 60 ετών. Ο δήμαρχος της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα, πέρασε τον προηγούμενο μήνα, στην ψήφιση ενός νόμου, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται κανείς να αρρωστήσει εντός των ορίων του Δήμου, επιμένοντας πως "ο θάνατος απαγορεύεται". Όσοι δεν συμμορφώνονται αναλόγως, μην κάνοντας τακτικά τσεκ-απ, κινδυνεύουν με πρόστιμο 10 ευρώ το χρόνο!

"Νομικά δεν θα μπορούσα να απαγορεύσω το θάνατο απευθείας" σχολιάζει ο δήμαρχος Zicchinella. "Δεν γίνεται να διατάξεις κάτι αδύνατο. Η πρόθεσή μου είναι απλά να τον πολεμήσουμε", συμπληρώνει.

Βέβαια, η Sellia δεν είναι η πρώτη πόλη που προβαίνει στην εφαρμογή αυτού του νόμου. Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την Guardian, παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί στις γαλλικές πόλεις Cugnaux (2007) και Sarpourenx, στην Biritiba Mirim της Βραζιλίας (2005), στο Lanjaron της Ισπανίας (1999) και στο Falciano del Massico (2012), επίσης στην Ιταλία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση