Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

plasta-elegxos-aftodioikisi

Εξαρθρώθηκε από ειδικά κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας μεγάλη σπείρα οχτώ ατόμων, οι οποίοι πλαστογραφούσαν πιστοποιητικά αναπηρίας και κατέθεταν ψεύτικες δηλώσεις εργατικών ατυχημάτων για να τους δοθούν επιδόματα πρόνοιας.

Μεταξύ των εμπλεκόμενων και ένας 45χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων καθώς και 17 γιατροί.

Από τις εγκληματικές τους πράξεις ζημίωναν το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ με πολλές χιλιάδες ευρώ, επίσης συμμετείχαν σε απάτες και άλλες κακουργηματικές πράξεις.

Σε βάρος των 8 ατόμων – τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες – ηλικίας 26 έως 67 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου.

Ο αρχηγός της οργάνωσης (ο 45χρονος υπάλληλος) και δύο μέλη της, μεσολαβούσαν και επικοινωνούσαν με τους εμπλεκόμενους σε αυτήν γιατρούς, ενώ άλλα δύο μέλη μετέφεραν και κατέθεταν διάφορα έγγραφα, εξετάσεις, δικαιολογητικά στο όνομα των «πελατών», είτε παραλαμβάνοντας και παραδίδοντας χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι για κάθε παράνομη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης ή «δημιουργίας εργατικού ατυχήματος», τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απεκόμιζαν χρηματικό ποσό από 2.000 έως 5.000 ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε, η μέχρι τώρα ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον σε 360.000 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση