Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Nosokomeio ag dimitrios

Για σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, που βλάπτουν τη δημόσια υγεία.

Η διοίκηση του Σωματείου προχωρά σε καταγγελίες για πλημμελή καθαρισμό και απολύμανση των κλινοσκεπασμάτων και του ιματισμού και για πλημμελή καθαριότητα των χώρων, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στα πλυντήρια όπου εργάζεται μόνο ένας πλύντης αλλά και στην μείωση των ωρών εργασίας των καθαριστριών από έξι σε τρεις.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η καθαριότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της λόγω των πολυανθεκτικών μικροβίων, εργάζεται μόνο μία καθαρίστρια 8.30-11.30 το πρωί ενώ το απόγευμα περνάει δύο με τρεις φορές. Τη δε νύχτα δεν υπάρχει καμία καθαρίστρια.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει επίσης ελλείψεις προσωπικού στα μαγειρεία όπου εργάζονται δυο μάγειρες και δύο βοηθοί. Παράλληλα κάνει λόγο για πλημμελή φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι, απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος φύλαξης σε κάθε βάρδια .

Εκτός από αυτά, καταγγέλλουν ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις φυσιοθεραπευτών και διοικητικών υπαλλήλων ενώ οφείλονται, στους εργαζόμενους, ρεπό καθώς και αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση