Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

boy

Για «θαύμα» κάνουν λόγο γιατροί του νοσοκομείου στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, αναφορικά με την περιπέτεια του 2χρονου Gardell Martin, ο οποίος εισήλθε στα Επείγοντα χωρίς σφυγμό.

Ο μικρός Gardell έπαιζε με τα αδέρφια του, όταν ξαφνικά έπεσε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού με τα ρεύματα να τον οδηγούν περίπου 300 μέτρα μακριά.

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του από την οικογένεια, τους γείτονες και τα μέλη του συνεργείου Πρώτων Βοηθειών, ο μικρός βρέθηκε να κρατάει ένα κομμάτι ξύλου στην όχθη με το σώμα του ακόμα μέσα στο νερό.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε τον Gardell και μόλις διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό αμέσως ξεκίνησε να του παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR).

Όταν έφτασε στα Επείγοντα, ο μικρός ήταν σε κατάσταση υποθερμίας με το σώμα του να είναι στους 25 μόλις βαθμούς Κελσίου. Αλλά αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά, επειδή έριξε στο ελάχιστο τον μεταβολισμό του και προστάτευσε μερικώς τα όργανά του από τις επιπτώσεις της καρδιακής ανακοπής.

Αφότου οι γιατροί επανέφεραν τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα και συνεχίζοντας άκοπα να του κάνουν CPR επί 101 λεπτά, ο Gardell ανέκτησε τις αισθήσεις του. Το απίστευτο είναι ότι μετά από όλα αυτά, ο 2χρονος δεν είχε κανένα απολύτως τραύμα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα και είναι υγιέστατος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση