Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ebola poy thimata

Επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων του ιού Εμπολα στη δυτική Αφρική καταγράφει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του για τον αριθμό των νεκρών.

Ο ΠΟΥ αναθεώρησε προς τα κάτω τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας και της ακρίβειας των στοιχείων που ανακοινώνει.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα, οι θάνατοι στη Σιέρα Λεόνε είναι 440 λιγότεροι από ό,τι είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών ως την 2η Νοεμβρίου ανήλθε σε 4.818 επί συνόλου 13.042 κρουσμάτων του Έμπολα σε οκτώ χώρες, είναι δηλαδή χαμηλότερος από αυτόν που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή 31η Οκτωβρίου (4.951 θάνατοι επί συνόλου 13.567 κρουσμάτων)· ωστόσο, ο Οργανισμός υπογράμμισε πως θεωρεί ότι οι αριθμοί αυτοί πιθανόν είναι χαμηλότεροι από τους πραγματικούς διότι δεν καταγράφονται όλα τα κρούσματα και όλοι οι θάνατοι στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο, τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Η επιδημία, η σοβαρότερη μετά την ανακάλυψη του ιού το 1976, ξέσπασε αρχικά στη Γουινέα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσοστό των θανάτων επί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στο 70%.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση