Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Obesity

Κορυφαίοι Αυστραλοί χειρουργοί απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση, να εντάξει την απώλεια βάρους στο δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να σώσουν ζωές και να απαλλάξουν το πορτοφόλι των ιδιωτών από τις ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal of Australia, o Michael Edye, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικού Σίδνεϊ και ο Δρ. Michael Talbot, καθηγητής Χειρουργικής στο St. George Hospital, υποστηρίζουν ότι Αυστραλοί ασθενείς κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις απαραίτητες επεμβάσεις που απαιτούνται. Αναφέρονται σε χειρουργικές επεμβάσεις παχύσαρκων ατόμων, υποστηρίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να απαλλαγούν από περιττό βάρος που απειλεί τη ζωή τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι οποία είναι σοβαρά ασθενείς εξαιτίας του υπερβολικού βάρους τους» υποστηρίζει ο καθηγητής Edye.

«Ενδέχεται να είναι διαβητικοί, να υποφέρουν από ανεπάρκεια των νεφρών, από προβλήματα όρασης που έχουν σχέση με το διαβήτη, και σίγουρα η ζωή τους είναι σε κίνδυνο αν δεν κάνουν κάτι όσον αφορά το υπερβολικό τους βάρος» λέει.

Και οι δύο επιστήμονες, εντούτοις, παραδέχτηκαν ότι η χειρουργική επέμβαση δεν είναι ο μόνος τρόπος απώλειας περιττού βάρους, για την επιδημία της παχυσαρκίας που αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, είναι όμως ένας τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της πολιτείας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση