Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

krevati psychika pasxontes

Η εφαρμογή του μέτρου των μηχανικών καθηλώσεων και ο τρόπος με τον οποίο αυτό πρέπει να εφαρμόζεται ώστε να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων απετέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχαν χθες ο Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής κ. Βλάσσης Τομαράς με τον Διοικητή του Νοσοκομείου "Δαφνί", κ. Παύλου Θεοδωράκη.

Ο  κ. Τομαράς επεσήμανε ότι η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η απουσία εκπαίδευσης των νοσηλευτών στις ψυχιατρικές κλινικές πολλές φορές οδηγεί στην κατάχρηση του μέτρου του προστατευτικού κλινοστατισμού, επιμένοντας ταυτόχρονα στην τήρηση του «Πρωτοκόλλου Περιοριστικών Μέτρων κατά την Ψυχιατρική Νοσηλεία» που ισχύει ήδη από το 2008.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πεποίθησή του για πλήρη εκρίζωση των μηχανικών καθηλώσεων από την καθημερινή κλινική πράξη στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, ενώ πράλληλα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής τον τελευταίο χρόνο προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Στη συνάντηση, πρέπει να σημειωθεί, συμμετείχαν επίσης οι Ψυχίατροι κ.κ. Σταύρος Τεπερίδης, Χρήστος Γκαρνέτας, Αλέξανδρος Γέροντας και Χαράλαμπος Τουλούμης, Συντονιστές Διευθυντές της 1ης, 3ης, 4ης και 5ης Ψυχιατρικής Κλινικής αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δημήτριος Παπαϊωαννίδης, η Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Αλεξάνδρα Κυβέλου και ο Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Πολέμης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση