Νέα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

About Us

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί πως καταφέρνουν ορισμένοι και γνωρίζουν τόση επιτυχία; Και πώς καταφέρνουν και διαχειρίζονται το χρόνο τους αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας πως τα έχουν όλα υπό έλεγχο και παράλληλα παραμένουν παραγωγικοί και δραστήριοι;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το περιοδικό TIME και τις συνεντεύξεις αρκετών επιτυχημένων στον κλάδο τους ανθρώπων, υπάρχουν ορισμένες «τελετουργίες» που ακολουθούν οι άνθρωποι αυτοί σε καθημερινή βάση. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Πρωινό ξύπνημα

Σχεδόν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξυπνάνε πολύ νωρίς καθώς όπως επισημαίνουν «ξυπνάνε πριν ξεκινήσει το χάος, η παραφροσύνη και οι υποχρεώσεις». «Το πρωί μπορούμε να θέσουμε τους στόχους της ημέρας, και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, που είναι το άλφα και το ωμέγα ώστε να είμαστε παραγωγικοί», συμπληρώνουν.

Πρώτα οι σημαντικότερες δουλειές

Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο γραφείο και ξεκινάνε να ασχολούνται με τα μέιλ και τα ραντεβού τους. Ωστόσο, έρευνες έχουν υποδείξει πως 2,5 με 4 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα, ο εγκέφαλος δουλεύει περισσότερο και είμαστε περισσότερο παραγωγικοί. Γι’ αυτό καλύτερα να ασχοληθούμε με δύσκολες εργασίες και θέματα που απαιτούν καθαρό μυαλό και διαύγεια.  

Ανασυγκρότηση

Συνήθως το απόγευμα σταδιακά οι δυνάμεις σας, σας εγκαταλείπουν είτε γιατί αισθάνεστε κουρασμένοι, είτε γιατί ο εγκέφαλος έχει «μπουχτίσει» είτε γιατί πέφτει ο καρδιακός ρυθμός. Κάντε ένα διάλλειμα, καταναλώστε ένα σνακ ή πάρτε έναν υπνάκο ώστε να μπορέσετε να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας, να επανατοποθετήσετε τους στόχους σας και να πέσετε και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά.

Συναντήσεις το απόγευμα

Το πρωί όπως είπαμε είστε περισσότερο παραγωγικοί και μπορείτε να φέρετε εις πέρας δύσκολες εργασίες. Το απόγευμα, που οι δυνάμεις έχουν εξασθενήσει μπορείτε να αυξήσετε την κοινωνικότητά σας κανονίζοντας τα meetingsσας ή συζητώντας με φίλους.

Χαλαρό βράδυ

Συνήθως οι επιτυχημένοι άνθρωποι δουλεύουν πολλές ώρες και γι’ αυτό χρειάζονται χαλάρωση το βράδυ για να αποφορτιστούν. Ειδικοί συνιστούν πριν το δείπνο να οργανώνετε τους αυριανούς σας στόχους και μετά να αφεθείτε ελεύθεροι από το άγχος και το στρες. Μπορείτε να χαλαρώσετε είτε με φίλους ή σπορ, ή να ασχοληθείτε με πιο παθητικές δραστηριότητες όπως videogames. 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση