Τοπικά Νέα Κυκλάδων

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

nos.thir.jpg
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης, της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Θήρας, του ΕΚΑΒ Θήρας και του Τμήματος Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε χθες τριπλή αεροδιακομιδή από το Γ.Ν. Θήρας προς τριτοβάθμια νοσοκομεία της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποίησε την αεροδιακομιδή απογειώθηκε από το Διεθνή Αερολιμένα Θήρας, μεταφέροντας 5 συνολικά ασθενείς, αφού προηγουμένως είχε περισυλλέξει και δύο ακόμα ασθενείς από άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η αεροδιακομιδή αφορούσε στις 2 ασθενείς Ν.Π. και Μ.Δ. που προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Θήρας, σε κρίσιμη κατάσταση, στις 06 και 08 Μαρτίου 2018 αντίστοιχα, έκτοτε νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου μας, και κρίθηκε ότι έχρηζαν διακομιδής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου.

Το τρίτο περιστατικό αφορά στον ασθενή Α.Φ., ο οποίος προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Θήρας, με υψηλό πυρετό, σε συγχυτική κατάσταση, χθες στις 15:11. Ο ιατροί του νοσοκομείου μας προχώρησαν άμεσα σε διαγνωστική οσφυονωτιαία παρακκέντιση εκ της οποίας προέκυψαν ευρήματα υπέρ της Μικροβιακής Μηνιγγοεγκεφαλίτιδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής εξήλθε του νοσοκομείου προκειμένου να διακομιστεί με το ΕΚΑΒ Θήρας προς το Διεθνή Αερολιμένα του νησιού μας στις 20:05, σε συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση, μόλις 5 ώρες μετά την έλευσή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μας.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας οφείλει και επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ως άνω αναφερθέντος περιστατικού, το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ιατρό Καρδιολόγο – Εντατικολόγο Δημήτρη Μπενέκο, το Διευθυντή του Διατομεακού  Τμήματος Γενικό Ιατρό Χαμίντ – Αλέξανδρο Σαχ, το Διευθυντή του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ιατρό Μικροβιολόγο Γιώργο Μπλατσούκα, το Νευρολόγο Πλάτωνα Μανιά, τον Αναισθησιολόγο Γιώργο Κουτσουβέλα, την Ιατρό ΚυτταρολόγοΟλέναΙγκνάτοβα, όλο το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που ενεπλάκη στο περιστατικό, το ΕΚΑΒ Θήρας και το Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερη μνεία επιθυμεί να κάνει στον Ιατρό Αναισθησιολόγο Ερρίκο Τσιαγκούρη, ο οποίος αν και εκτός εφημερίας του νοσοκομείου μας, προσφέρθηκε άμεσα να συνοδεύσει τους ασθενείς στην αεροδιακομιδή και να συνδράμει το συνάδελφό του ιπτάμενο ιατρό του ΕΚΑΒ, ώστε οι συνολικά 5 ασθενείς να αεροδιακομιστούν στην Αθήνα με πλήρη ασφάλεια.

Το Γ.Ν. Θήρας παραμένει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Δευτεροβάθμια Δομή Υγείας στη Σαντορίνη, που διαθέτει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που μπορούν να προασπίσουν με αξιοπιστία τη Δημόσια Υγεία στο νησί μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση