Τοπικά Νέα Κυκλάδων

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

gnsantets.jpg

Με το τέλος του καλοκαιριού και την αποχώρηση των τουριστών από το νησί, έφυγαν και οι περισσότεροι ιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε., καθώς και οι μετακινημένοι ιατροί από Νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, οι Ιατροί και το προσωπικό θα επανέλθουν το καλοκαίρι με τους τουρίστες, αφήνοντας το Νοσοκομείο κυρίως με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που καταργήθηκε, αν και πολλοί ιατροί του ΕΣΥ βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης.
Παράλληλα κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις και κακή διαχείριση που θέτουν  σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αλλά και για χορήγηση επιδομάτων μεροληπτικά σε επιλεγμένους υπαλλήλους.


ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Στην Παθολογική Κλινική νοσηλεύονται 15 Ασθενείς κατά μέσο όρο την ημέρα. Στα επείγοντα του νοσοκομείου καθημερινά προσέρχονται 60 – 70 Ασθενείς. Η Παθολογική Κλινική διαθέτει έναν παθολόγο και δύο Γενικούς Ιατρούς που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας και
κανέναν γιατρό παθολόγο από την ΑΕΜΥ Α.Ε.
Η κατάργηση του Κ.Υ. Θήρας οδήγησε αυτόματα στην ελάττωση των θέσεων των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου στη νήσο Θήρα από 7 (επτά) σε 4 (τέσσερις), δημιουργώντας ελλείμματα στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί από τα περιφερειακά ιατρεία.
Το Νοσοκομείο Θήρας λογίζεται από το Υπουργείο Υγείας ως υγειονομική μονάδα δευτεροβάθμιας φροντίδας. Εξαιτίας αυτού, οι αγροτικοί ιατροί της νήσου Θήρας δεν εντάχθηκαν στο Νοσοκομείο, όπως συνέβη με τους συντονιστές Διευθυντές και Γενικούς Ιατρούς. Κατά συνέπεια οι ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (4 αγροτικοί ιατροί) ως μη ειδικοί Ιατροί δεν είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας τις πρωτοβάθμιες ανάγκες υγείας των κατοίκων της νήσου Θήρας. Όλοι οι Ασθενείς προσέρχονται στο Νοσοκομείο.

 

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Η λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και της παθολογικής κλινική τους Γενικού Νοσοκομείου Θήρας καλύπτεται από τρεις Ιατρούς ΕΣΥ βαθμού Διευθυντή (δύο Γενικοί Ιατροί και ένας Παθολόγος). Η υποσχόμενη πρόσληψη έντεκα (11) ειδικευμένων ιατρών από την ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν έχει πραγματοποιηθεί. Εξαιτίας αυτού οι τρεις ιατροί του ΕΣΥ καλούνται να καλύψουν ταυτόχρονα όλες τις ανάγκες της Παθολογικής κλινικής, τα εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τριάντα ημέρες το μήνα, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς ιατρούς Επιμελητές Α και Β, χωρίς ειδικευόμενους ή ακόμη χωρίς αγροτικούς ιατρούς.

 

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Στο Νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο Παιδίατρος. Όταν λείπει με άδεια όπως αυτές τις ημέρες ή αρρωστήσει, ακόμη και επίτοκοι τοκετοί διακομίζονται σε Νοσοκομεία ή Μαιευτήρια άλλων πόλεων.
Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού επισκέφθηκαν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να διαμαρτυρηθούν προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού.
Υπηρετούν μόνο δύο Μαίες, αριθμός που δεν επαρκεί. Γυναίκες με επιπλοκές αεροδιακομίζονται χωρίς δεύτερη σκέψη σε άλλα Νοσοκομεία, με απόφαση της ΑΕΜΥ Α.Ε. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συμβουλεύει τις γυναίκες έγκυες να πάνε σε άλλα Νοσοκομεία ή Μαιευτήρια να γεννήσουν, ακόμη και με φυσιολογικό τοκετό, φοβούμενοι επιπλοκές.


ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
Γίνονται μόνο ελάχιστα μικροχειρουργεία. Δεν λειτουργεί η Αιμοδοσία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Στο ένα χειρουργικό τραπέζι που διαθέτει το Νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία Νοσηλεύτρια εκπαιδευμένη. Η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας με καθυστέρηση (λόγω διακομιδών) θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

 

ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ
Οι εφημερίες των ιατρών, τα νυκτερινά, εξαιρέσιμα του λοιπού προσωπικού είναι απλήρωτα σχεδόν όλο το χρόνο, από την ΑΕΜΥ Α.Ε.

 

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Το Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, της ΑΕΜΥ Α.Ε. χορηγεί επιδόματα ευθύνης διευθυντή μεροληπτικά σε επιλεγμένους υπαλλήλους της, χωρίς αξιολόγηση και εισήγηση, αγνοώντας τους 7 Διευθυντές του ΕΣΥ που εντάχθηκαν σε αυτό από το Κ.Υ. Θήρας.
Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ορίστηκε παράνομα από την ΑΕΜΥ Α.Ε., επικουρική Ιατρός, λαμβάνοντας επίδομα 400 ευρώ. Η ΑΕΜΥ Α.Ε. λαμβάνει για τους ιατρούς της επιδότηση στέγασης 500 ευρώ από τοπικό σύλλογο στήριξης (Ίδρυμα Νομικού), αγνοώντας για μία ακόμη φορά τους ιατρούς από το Κ.Υ. Θήρας και το λοιπό προσωπικό που διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με αμοιβές ψίχουλα. Ζητήσαμε την παρέμβαση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του ΣΕΥΠ προκειμένου να αναζητήσουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες. Οι Αεροδιακομιδές για ψήλου πήδημα συνεχίζονται.

 

ΕΚΑΒ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Επικίνδυνο για το μέλλον του ΕΚΑΒ είναι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την ΑΕΜΥ Α.Ε. στην Σαντορίνη. Για πρώτη φορά διασώστες του ΕΚΑΒ θα εργάζονται μαζί με υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας για να καλύπτονται κενές βάρδιες, τη στιγμή που ο αριθμός διασωστών που χρειάζεται να προσληφθεί για να λειτουργήσει χωρίς κενά ο τομέας ΕΚΑΒ Σαντορίνης είναι μόλις 5 άτομα.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση