Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

csaxxxxxsdsxsxxsx.jpg

Μερικά μωρά γεννιούνται με ένα κεφάλι γεμάτο μαλλιά. Μερικά από αυτά είναι απολύτως φαλακρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη των μαλλιών είναι διαφορετική για όλα τα μωρά.

Πολλά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.
Αλλά εδώ είναι η αλήθεια: είναι απολύτως φυσιολογικό για τα νεογέννητα μωρά να χάσουν τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, τα μωρά θα χάνουν μαλλιά κατά τους πρώτους πέντε μήνες.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών στα μωρά μπορεί να συμβεί λόγω των ακόλουθων λόγων.

1. Μυκητιακή μόλυνση
Η πιο συνηθισμένη αιτία για την απώλεια μαλλιών στα μωρά είναι η μυκητιασική λοίμωξη γνωστή ως tinea capitis ή ringworm. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί περίπου 8 εβδομάδες και αποτελείται από φάρμακα από το στόμα και αντιμυκητιασικό σαμπουάν.

2. Φυσική Ζημία
Όταν τα μαλλιά είναι δεμένα πολύ σφιχτά, προκαλείται τραύμα στον άξονα των μαλλιών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση τους. Εάν παρατηρήσετε πτώση των μαλλιών στο μωρό σας, σταματήστε να δένετε τα μαλλιά τους ή να δημιουργείτε πλεξούδες για λίγο, για να δείτε αν αυτό βοηθά.

3. Αλωπεκία
Εάν το μωρό σας είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 6 μηνών και αντιμετωπίζει απώλεια μαλλιών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσετε την αλωπεκία. Αυτή είναι μια αυτοάνοση κατάσταση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει τα θυλάκια των τριχών, με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών. Τα μπαλώματα είναι ομαλά και χωρίς ενδείξεις σπασμένων τριχών. Αν και δεν είναι συνηθισμένο, 1 στα 5 άτομα μπορεί νοσήσει εάν ένα μέλος της οικογένειας είναι στην ίδια κατάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μαλλιά θα αυξηθούν, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια αργή διαδικασία  και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και χρόνια.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για την αλωπεκία ακόμα. Αλλά μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

4. Telogen Effluvium
Η ανάπτυξη των μαλλιών ακολουθεί έναν κύκλο. Αρχίζει με μια αυξανόμενη ενεργή φάση, στη συνέχεια με μια μεταβατική φάση και τέλος με μια φάση ανάπαυσης. Η τελευταία φάση του κύκλου είναι γνωστή ως telogen, στην οποία ο θύλακας της τρίχας παραμένει αδρανής. Στο telogen effluvium, νέα μαλλιά ωθούνται αμέσως στην τελευταία φάση, με αποτέλεσμα την πτώση των μαλλιών. Για τα μωρά, θα μπορούσε να συμβεί λόγω χειρουργικής επέμβασης, υψηλού πυρετού ή ακόμα και συναισθηματικού στρες.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία εκτός από την αφαίρεση Πρόκειται μόνο για μια προσωρινή κατάσταση και τα μαλλιά του μωρού σας πρόκειται να αναπτυχθούν σύντομα.

5. Ανάπαυση σε μια ορισμένη θέση
Όταν το μωρό σας αγαπά να κάνει ανάστατο  ύπνο λυγίζοντας την πλάτη ή τα πλευρά του, θα μπορούσε να βλάψει τον άξονα των μαλλιών του. Μερικές φορές ο ένοχος μπορεί να είναι απλώς το αθώο αλλά συνεχές τρίψιμο πάνω στο στρώμα, συνήθεια που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών.

6. Ιατρικές συνθήκες
Σε σπάνιες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών του μωρού σας μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια σιδήρου (ή άλλα θρεπτικά συστατικά), σε ανωμαλία του θυρεοειδούς ή σε άλλα ιατρικά προβλήματα.
Τι μπορείς να κάνεις?
Εάν τα μαλλιά του μωρού αρχίζουν να αραιώνουν, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε άλλα σημάδια, όπως ερυθρότητα ή το λεπτόκοκκο τριχωτό της κεφαλής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχετε ανησυχείτε  για τίποτα. Η απώλεια μαλλιών στα μωρά είναι εξαιρετικά συχνή στα μωρά κάτω των 5 μηνών, χάρη στη μοναδική ανάπτυξη των μαλλιών τους. Αλλά εάν το μωρό σας εξακολουθεί να χάνει τα μαλλιά μετά από 6 μήνες, ήρθε η ώρα να ζητήσετε συμβουλές από γιατρό μόνο για να αποκλείσετε κάποιασοβαρά προβλήματα.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την πτώση των μαλλιών.

   
    1.Περιορίστε το χτένισμα των μαλλιών τους στημία φορά την ημέρα: Να θυμάστε ότι τα μαλλιά του μωρού σας είναι ευαίσθητα και πρέπει να τα αντιμετωπίζετε προσεκτικά. Το χτένισμα των μαλλιών τους πολλές φορές την ημέρα μπορεί να είναι αρνητικό για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.
    2.Μην πλένετε τα μαλλιά τους κάθε μέρα: Όταν πλένετε τα μαλλιά τους, να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί. Χρησιμοποιήστε ήπια σαμπουάν μωρών. Και χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα μωρών για να χτενίστε τα μαλλιά τους. Αφήστε το στυλ για μερικά χρόνια αργότερα.
    3.Αλλάξτε τη θέση του μωρού σας: Βοηθήστε το να γυρίσει τη θέση του κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να μην εκπονείτο κεφάλι του με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Πηγή: curejoy.com

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση