Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

raisechildromanounew.jpg

Την ετήσια αναφορά του για το πόσο κοστίζει η ανατροφή ενός παιδιού εξέδωσε το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας για το έτος 2015. H αναφορά που εκδίδεται κάθε χρόνο από τους οικονομολόγους του Κέντρου Διατροφικής Πολιτικής και Προώθησης του υπουργείου, αρχής γενομένης από το 1960, εκτιμά ότι για ένα παιδί που γεννήθηκε το 2015, ένα παντρεμένο ζευγάρι μετρίου εισοδήματος θα ξοδεύει περίπου 12.350-13.900 δολάρια ετησίως ή αθροιστικά 233.610 δολάρια, από τη στιγμή της γέννησης, ώσπου το παιδί να γίνει 17 ετών.


Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα θα ξοδέψουν 174.690 δολάρια και οι οικογένειες υψηλού εισοδήματος 372.210 δολάρια, από τη γέννηση έως την ηλικία των 17 ετών.
H συγκεκριμένη αναφορά, που βγαίνει ανελλιπώς εδώ και 55 χρόνια, δίνει μια καλύτερη εικόνα στους γονείς για τα έξοδα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν και λειτουργεί σαν ένα πολύτιμο εργαλείο για τον οικονομικό προγραμματισμό και για εκπαιδευτικά προγράμματα, για τα δικαστήρια και τις κυβερνήσεις.
"Η κατανόηση του κόστους της ανατροφής των παιδιών και ο σχεδιασμός για τα προβλέψιμα αλλά και τα μη προβλέψιμα γεγονότα της ζωής, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της εξασφάλισης της οικονομικής υγείας”, σημειώνει η Louisa Quittman, Διευθύντρια του Γραφείου Οικονομικής Ασφάλειας του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η αναφορά δίνει λεπτομέρειες για τη δαπάνη των παντρεμένων ζευγαριών, αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών. Για τα παντρεμένα ζευγάρια, εξετάστηκε η δαπάνη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η εξασφάλιση στέγης (29%) και τροφής (18%) συνηγορούν για το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για τα παντρεμένα ζευγάρια, ακολουθούμενα από την εκπαίδευση (16%), τη μεταφορά (15%) και τη φροντίδα υγείας (9%). Ο ρουχισμός ήταν το μικρότερο έξοδο, ενώ μια σειρά από άλλες αναγκαιότες αντιστοιχούσαν στο 7% της συνολικής δαπάνης. Η αναφορά δεν συμπεριέλαβε ως δαπάνες τα κόστη της εγκυμοσύνης και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
"Όταν πρωτοεκδόθηκε η συγκεκριμένη αναφορά το 1960, η στέγη και το φαγητό ήταν τα δύο πιο σημαντικά έξοδα, όπως είναι και σήμερα", σημείωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Διατροφικής Πολιτικής και Προώθησης, Angie Tagtow. "Παρόλο που τα έξοδα της στέγασης έχουν αυξηθεί συν τω χρόνω, οι αλλαγές στην αμερικανική γεωργία έχουν οδηγήσει στη μείωση της τιμής του φαγητού και ο προϋπολογισμός του φαγητού συνηγορεί πλέον σε ένα μικρό ποσοστό του οικογενειακού εισοδήματος".
Είναι σημαντικό να σημειώσει κανείς ότι το κόστος ανατροφής ενός παιδιού ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό και τις ηλικίες των παιδιών της οικογένειας. Όσο το μέγεθος της οικογένειας αυξάνει, τα κόστη ανά παιδί μειώνονται. Ο συγγραφέας της αναφοράς και ο οικονομολόγος του Κέντρου Διατροφικής Πολιτικής και Προώθησης, Mark Lino, υπογράμμισε πόσο τα κόστη επηρεάζονται από τον αριθμό των παιδιών στο σπίτι.
“Όσο οι οικογένειες μεγαλώνουν σε μέγεθος, τα παιδιά μπορεί να μοιράζονται το ίδιο υπνοδωμάτιο, τα τρόφιμα αγοράζονται σε μεγαλύτερες, πιο οικονομικές συσκευασίες", τόνισε ο Δρ Lino. Ως αποτέλεσμα, οι οικογένειες με δύο παιδιά, σε σχέση με τις οικογένειες με ένα παιδί, ξόδευαν μόλις 27% περισσότερο για το δεύτερο παιδί, ενώ οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, 24% περισσότερο για κάθε παιδί.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση