Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

miscarriageprogesteroneromanou.jpg

Στην ορμόνη προγεστερόνη φαίνεται ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες τη λύση για τις καθ’ έξιν αποβολές, στις πρώτες 4-6 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Yale και του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Fertility & Sterility, το επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής.


Yπολογίζεται ότι 30.000 γυναίκες, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ βιώνουν τη δυσάρεστη εμπειρία μιας αποβολής. Περίπου 1 στις 4 γυναίκες στις ΗΠΑ που μένουν έγκυες, χάνουν το παιδί μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κύησης. Για κάποιες γυναίκες ωστόσο, καμία εγκυμοσύνη δεν προχωράει. Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση φυτικής προγεστερόνης σε λεπτότατο διαμερισμό σε 116 γυναίκες, που είχαν ιστορικό δύο ή περισσότερων αποβολών.
Για να εξετάσουν αν το ενδομήτριο της κάθε γυναίκας ήταν υγιές, ώστε να μπορεί να κρατήσει το έμβρυο, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα τεστ ενδομητρικής λειτουργίας (EFT), που ανέπτυξε ο καθηγητής Harvey J. Kliman, M.D., διευθυντής της Μονάδας Αναπαραγωγικής και Πλακούντιας Έρευνας, στην Ιατρική Σχολή του Yale. Το μη φυσιολογικό EFT συνδεόταν με αυξημένη πιθανότητα αποβολής, ενώ το φυσιολογικό EFT με επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης.
Ο Kliman και οι συνεργάτες του εστιάστηκαν επίσης στον μοριακό δείκτη “nCyclinE” . Στις γυναίκες που είχαν μη φυσιολογικά επίπεδα του συγκεκριμένου δείκτη χορηγήθηκε προγεστερόνη δύο μέρες μετά την ωορρηξία, όταν η φόδρα του ενδομητρίου ωριμάζει, προετοιμαζόμενη για μια πιθανή εγκυμοσύνη.
Oι ερευνητές πιστεύουν ότι η προγεστερόνη βοηθά το ενδομήτριο των ασθενών να παράξει περισσότερες εκκρίσεις και θρεπτικές ουσίες. "Tο ενδομήτριο ‘τρέφει’ το μωρό μέχρι την 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Στην 9η-10η εβδομάδα, το αίμα της μητέρας αναλαμβάνει να θρέψει το έμβρυο", τόνισε ο Kliman.
"Σε αυτήν την υποομάδα γυναικών που έχουν ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποβολών, στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, υποθέτουμε ότι τα έμβρυα δεν λάμβαναν αρκετή τροφή ώστε να επιβιώσουν. Δίνοντας προγεστερόνη σε αυτές τις γυναίκες, το ενδομήτριο παράγει περισσότερα θρεπτικά συστατικά, αποτρέποντας τον θάνατο του εμβρύου.
"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα αποτελέσματα, που δείχνουν ότι η προγεστερόνη μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαιτέρως επωφελή, ανέξοδη και ασφαλή θεραπεία για πολλές γυναίκες που έχουν ιστορικό επαναλαμβανόμενων αποβολών", σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, διευθύντρια του προγράμματος επαναλαμβανόμενων αποβολών, Mary Stephenson, M.D. "Tα θετικά αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το επόμενο μας βήμα θα πρέπει να είναι μια προοπτική, τυχαιοποιημένη μελέτη,  που θα έλθει να επιβεβαιώσει την προγεστερόνη ως μέσο θεραπείας των επαναλαμβανόμενων αποβολών".

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση