Μητέρα - Παιδί

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

omegaromanou.jpg

Η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει κατά 1/3 τις πιθανότητες το παιδί σας να εμφανίσει άσθμα, σημειώνει μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Waterloo και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.


Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, έδειξε ότι οι γυναίκες που λάμβαναν καθημερινά 2.4 γραμμάρια ωμέγα-3 μακράς αλύσου, κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, είχαν μειωμένη πιθανότητα το παιδί τους να εμφανίσει άσθμα κατά 31%. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, φαίνεται ότι παίζουν ρόλο-κλειδί στη ρύθμιση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού.
"Υποψιαζόμασταν εδώ και πολλά χρόνια ότι υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων των ωμέγα-3, της χαμηλής πρόσληψης ωμέγα-3 από τους λαούς της Δύσης και τα αυξανόμενα ποσοστά του παιδικού άσθματος", σημείωσε ο καθηγητής Hans Bisgaard, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.
Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα του εικοσανοπεντανοϊκού οξέος (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA) στο αίμα των εγκύων και βρήκαν ότι οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα EPA και DHA στο αίμα τους όχι απλώς ωφελήθηκαν από τη λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 αλλά για αυτές τις γυναίκες, ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος στο παιδί τους μειώθηκε κατά 54%!
"Το ποσοστό των γυναικών που έχουν χαμηλά επίπεδα EPA και DHA στο αίμα τους είναι πολύ πιο υψηλό στον Καναδά και στις ΗΠΑ από ό,τι είναι στη Δανία. Περιμένουμε επομένως ακόμη μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά άσθματος στους πληθυσμούς της Βόρειας Αμερικής”, τόνισε ο καθηγητής Ken Stark, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας του Διατροφικής Λιπιδολογίας και καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας το Πανεπιστήμιο του Waterloo. "Το να αναγνωρίσουμε αυτές τις γυναίκες και να τους δώσουμε συμπληρώματα ωμέγα-3 αποτελεί μία πρώτης γραμμής άμυνα για τη μείωση και την πρόληψη του παιδικού άσθματος". "Το άσθμα έχει διπλασιαστεί στις δυτικές χώρες τις τελευταίες δεκαετίες", σημείωσε ο καθηγητής Bisgaard. Υπολογίζεται ότι σήμερα, ένα στα πέντε παιδιά πάσχουν από άσθμα ή κάποια σχετική διαταραχή, πριν ακόμη πάνε στο σχολείο.
"Τώρα έχουμε ένα μέτρο πρόληψης για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτούς τους αριθμούς”, κατέληξε ο ίδιος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση