goudevenos_dfgh.jpg

goyuuixgb.png

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασ. Σοφίας 71, ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνο: 210 7224 536

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: http://www.goudevenos.gr

Αρχική

Η φυσικοθεραπεία στην εποχή μας εξελίσσεται και αναβαθμίζεται με αλματώδεις ρυθμούς. Οι τεχνικές και μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, ανοίγουν νέους δρόμους αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης πολλών παθήσεων που προκαλούνται από το σύγχρονο τρόπο ζωής.   
Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy λειτουργεί από το 1986 και αντιμετωπίζει παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης και των Αρθρώσεων καθώς και κακώσεις ατυχημάτων.  
Η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες στη φυσικοθεραπεία και στην αποκατάσταση, σε συνεργασία πάντα με τους  γιατρούς των ασθενών μας.

Ο εξοπλισμός μας είναι σύγχρονος και μοναδικός για τα δεδομένα της φυσικοθεραπείας, διαθέτοντας ένα νέο τμήμα αξιολόγησης με εργομετρικές και εμβιομηχανικές μετρήσεις, το οποίο αποτελεί το μεγάλο μας βήμα, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια και Διεθνή Κέντρα Αποκατάστασης, γεγονός που  ενισχύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Κέντρου.

Το Κέντρο Osteo-Physio Therapy ανοίγει τους ορίζοντες σε μια επιστημονική, θεραπευτική σκέψη και πρακτική με τεκμηρίωση και τακτική που στηρίζεται σε αναγνωρισμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης.

Η στρατηγική αυτή οδηγεί σε μια αποθεραπευτική διαδρομή η οποία είναι ανθρωποκεντρική, ολιστική και εξατομικευμένη, δίνοντας προτεραιότητα αρχικά στον ασθενή και στη συνέχεια στην ασθένειά του.

Σκοπός αυτού του εντύπου είναι να σας παράσχει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις παροχές του Κέντρου και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουμε.  

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης θεραπευτικής, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Με Εκτίμηση,

Γιώργος Ηλ. Γουδέβενος
Dr. of Manual Medicine – Φυσικοθεραπευτής

Βιογραφικό

Ο Διευθυντής του Κέντρου Osteo-Physio Therapy, Γεώργιος Η. Γουδέβενος, είναι Ειδικευμένος Φυσικοθεραπευτής και κατέχει τον τίτλο του Dr. Of Manual Medicine, με πολυετείς σπουδές στην Αγγλία, την Σουηδία και την Αμερική. Συγκεκριμένα, είναι κάτοχος πτυχίου της Ανωτάτης Σχολής Naprapathic of Manual Medicine της Στοκχόλμης, όπου ειδικεύτηκε στην Οστεοπαθητική – Χειροπρακτική Σπονδυλικής Στήλης – Αρθρώσεων.


Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Florida καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του San Diego στην Αμερική, με αντικείμενο την Εργομέτρηση και την Αποκατάσταση Παθήσεων, Κακώσεων και Μετεγχειρητικών Καταστάσεων στη Σπονδυλική Στήλη και στα Άκρα. Μετεκπαιδεύτηκε στην ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και είναι διπλωματούχος εκπαιδευτής στη συγκεκριμένη μέθοδο.


Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής Τραυματολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, όπου συμμετέχει και σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα, διδάσκει στα μεταπτυχιακά μαθήματα καθώς και στη διδακτέα ΎΛΗ. Το ερευνητικό του έργο επεκτείνεται και στο εξωτερικό όπου συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια της Florida και του San Diego.

Είναι επίσης Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εναλλακτικής Θεραπευτικής Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Manual Medicine Ελλάδος. Είναι ενεργό μέλος σε επιστημονικούς συλλόγους όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπευτών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, ο Σουηδικός Σύλλογος Manual Medicine, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (W.C.P.T.), η Επιστημονική Επιτροπή Π.Φ.Σ. και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργομετρικών Κέντρων Αποκατάστασης MedX.

Έχει συγγράψει ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών και ερευνητικών εργασιών και έχει δημοσιεύσει επιστημονικό υλικό στον Ημερήσιο Ηλεκτρονικό και Επιστημονικό Τύπο, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια του χώρου. Αξιοσημείωτη είναι η εμπειρία του και στο χώρο του αθλητισμού όπου έχει παράσχει φυσικοθεραπευτική υποστήριξη σε Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας και της ιστιοσανίδας, σε αθλητές της άρσης βαρών, των καταδύσεων, του στίβου, καθώς και στις εθνικές ομάδες πάλης ανδρών και βόλεϊ γυναικών. Συμμετείχε επίσης στην πολυκλινική της Ολυμπιάδας του 2004, στο τμήμα φυσικοθεραπείας.

 Έχει εκπονήσει ειδικό πρωτόκολλο φυσικής αποκατάστασης και εργομετρίας της ιδιοπαθούς σκολίωσης, όπου έχει γίνει αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο για την σφαιρική αντιμετώπιση της σκολίωσης.


Παράλληλα με το επιστημονικό του έργο, παρέχει άμισθη υποστήριξη στο «Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων» και στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

 

Υπηρεσίες

Το Κέντρο Osteo-PhysioTherapy περιλαμβάνει τα τμήματα Αξιολόγησης και Εμβιομηχανικής, Ανάλυσης Σπονδυλικής Στήλης και Άκρων (6ος όροφος), Φυσικοθεραπείας (7ος όροφος) και Τμήμα Έρευνας και Τηλεϊατρικής (8ος όροφος). Εφαρμόζει με συνέπεια και αξιοπιστία πρωτοποριακές μεθόδους αξιολόγησης και θεραπείας των ακόλουθων ενδεικτικών παθήσεων:

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται από καταρτισμένους συνεργάτες, αξιοποιώντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από φυσικοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς, χειροπρακτικούς, κινησιολόγους, εργοφυσιολόγους, ειδικευμένους θεραπευτές, γυμναστές καθώς και από ειδικούς στην αποκατάσταση παθήσεων και κακώσεων της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων και εργατικών ή αθλητικών ατυχημάτων.

Επίσης διατηρούμε συνεργασίες με εξωτερικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ορθοπεδικούς, τραυματολόγους, νευροχειρουργούς, ειδικούς στην σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις, ρευματολόγους, νευρολόγους και αθλητιάτρους.

Άρθρα

 1. Ραχιαλγία: Τι είναι και τι κρύβει
 2. Κράμπες: Πώς αντιμετωπίζονται, ποιοι είναι πιο επιρρεπείς;

 3. Τηλεμετρία για τη διάγνωση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης

 4. Ένας στους τρεις άνω των 65 πέφτει τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο

 5. Καρπός: Οι συνήθεις κακώσεις και πώς αντιμετωπίζονται

 6. Κολύμβηση: Μυστικά προστασίας από τραυματισμούς

 7. Τι να κάνετε αν στραμπουλήξετε το πόδι σας

 8. Ρήξη πρόσθιου χιαστού - Πώς αντιμετωπίζεται;

 9. Σύνδρομο αποτυχημένης επέμβασης στη σπονδυλική στήλη

 10. Πώς θα «ξεφύγετε» από το αυχενικό σύνδρομο

 11. Οστεοαρθρίτιδα ισχίου: Μπορεί να αποφευχθεί το χειρουργείο;

 12. Όταν το παιδί «καμπουριάζει»

 13. Σκολίωση: Τα 5 σημεία που πρέπει να ελέγχουν γονείς και δάσκαλοι

 14. Μυοσκελετικοί πόνοι: Γιατί εμφανίζονται με την αλλαγή του καιρού και πώς θα ανακουφιστείτε

 15. Μετά τις διακοπές έρχονται οι μυοσκελετικοί πόνοι

 16. Εγκυμοσύνη: γιατί δεν κάνει καλό η ακινησία;

 17. Πτώσεις ηλικιωμένων το καλοκαίρι: Τι τις προκαλεί και πώς μπορούν να αποφευχθούν;

 18. Πτώσεις ηλικιωμένων το καλοκαίρι: πως προκαλούνται και πως προλαμβάνονται;

 19. Μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών: γιατί είναι εχθρός η τεχνολογία;

 20. Μυοσκελετικοί κίνδυνοι στο εξοχικό: Τι να προσέξουμε;

 21. Μυοσκελετική υγεία των παιδιών: Πώς βελτιώνεται;

 22. Μόνο κοιλιακοί και ραχιαίοι για τον πόνο στη μέση; Όχι πια

 23. «Σύνδρομο της μονόπλευρης εργασίας»: τι είναι και ποιους αφορά;

 24. Σεξ και πόνος στη μέση: Δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε

 25. Η οστεοπόρωση "χτυπά" και τους άνδρες

 26. Πρωινή δυσκαμψία: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται;

 

Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links