Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

  • Θεραπεία με
  • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
  • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

paidia_diatrofi_pasxa_papachristopoulos.jpg

Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, πριν το Πάσχα και πολλοί ενήλικες έχουν ξεκινήσει να νηστεύουν. Κύριο χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, και η αυξημένη κατανάλωση τροφών όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

proxeiro_fagito_apempe.jpg

Οι άνθρωποι, ιδίως οι νέοι, που συχνά τρώνε σάντουιτς, χάμπουργκερ και άλλα παρεμφερή φαγητά σε φαστ φουντ, καφετέριες και εστιατόρια, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυξημένες συγκεντρώσεις των δυνητικά επικίνδυνων φθαλικών ενώσεων στον οργανισμό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

superoils_apempe.jpg

Νέα, καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα που παράλληλα συνδυάζονται με τις τάσεις της εποχής αναζητά η ελληνική γεωργία. Τάσεις, που δεν είναι άλλες από την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την υγεία και την προστασία των ασθενειών μέσω προϊόντων που είναι πλούσια σε βιοσυστατικά.

pasteli_giannitsopoulou.jpg

Το παστέλι αποτελεί ίσως ένα από τα πιο θρεπτικά σνακ, καθώς ο συνδυασμός των εξαιρετικών υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένο, περιέχειτην πλούσια θρεπτική αξίαπου χρειάζεται ένας ανθρώπινος οργανισμός για την καθημερινή του λειτουργία.

fruits_vegetables_papachristou.jpg

Εμείς οι διατροφολόγοι σας έχουμε κουράσει, λέγοντάς σας «να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά», όμως οι περισσότεροι ούτε καν πλησιάζουν τη συνιστώμενη πρόσληψη, που είναι οι πέντε μερίδες την ημέρα.