Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
  • Προστασία των παιδιών από τον ήλιο
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
  • science labs
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Ο ΔΙΚΤΑΜΟΣ''
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
  • ALI STUNT  Pancreatic Cancer Action
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ''
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ  ''Η ΚΑΠΑΡΗ''
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

kaxreinia.jpg

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η ΑΜΦΙΓΑΛ, κάτι που είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, που νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν το εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, παρακολουθώντας μάλιστα τη διαδικασία της τυροκόμησης και δοκιμάζοντας τα αρίστης ποιότητας τυροκομικά προϊόντα που ήδη έχουν παραχθεί.

sweetbreakfastromanou.jpg

Σχεδόν κάθε δίαιτα και κάθε διαιτολόγος αναφέρουν ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ότι μας δίνει ενέργεια καθημερινά και ότι βελτιώνει τις επιδόσεις μικρών και μεγάλων. Όχι όμως και για τον Τέρενς Κέλι, ο οποίος έγραψε πρόσφατα ένα βιβίο με τίτλο “Πρωινό: Το πιο επικίνδυνο γεύμα της ημέρας”, στο οποίο ισχυρίζεται ότι παραλείποντας το πρωινό, κατάφερε να αντιστρέψει τον διαβήτη τύπου 2 από τον οποίο έπασχε.

legumesromanou22.jpg

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι τα όσπρια προσφέρουν προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 (το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο που επηρεάζει πάνω από 400 εκατομμύρια ενήλικες το 2015), μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μικρή έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτή τη συσχέτιση.

Foodsafetyromanou.jpg

Υπολογίζεται ότι περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα 128.000 νοσηλείες και 3.000 θανάτους ετησίως. Oι πιο κοινές αιτίες νόησης είναι ο νοροϊός, η σαλμονέλλα, το Clostridium perfringens και το καμπυλοβακτηρίδιο.

holyweekfoodromanou.jpg

Τα νηστίσιμα φαγητά είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να καταναλώνονται σωστά. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη φυτικής προέλευσης, περιέχουν λιγότερα και καλύτερα λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

variosox