Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
  • Προστασία των παιδιών από τον ήλιο
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
  • science labs
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Ο ΔΙΚΤΑΜΟΣ''
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
  • ALI STUNT  Pancreatic Cancer Action
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ''Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ''
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ  ''Η ΚΑΠΑΡΗ''
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
  • ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

eastertablecaloriesromanou.jpg

Τα πασχαλινά εδέσματα είναι πλούσια σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και κορεσμένου λίπους (ζωικής προέλευσης)  σε αλάτι, ζάχαρη, αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνες A και D, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και υδατάνθρακες.    

familymealromanou.jpg

Η ποιότητα και όχι η συχνότητα των οικογενειακών γευμάτων συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου της παιδικής παχυσαρκίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν έχει σημασία να τρώτε όλοι μαζί καθημερινά, πιο σημαντικό είναι όταν καταφέρνετε να τρώτε όλοι μαζί, έστω και μία ή δύο φορές την εβδομάδα, να είστε επικεντρωμένοι στη διαδικασία και να μην αφήνετε πράγματα να σας αποσπούν, όπως π.χ. η τηλεόραση.

potassiumfoodromanou.jpg

Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Πρόσφατη ανασκόπηση ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

easteringreeceromanou22.jpg

Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.

foodsoralhealthromanou.jpg

Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν τεράστια σχέση με τη στοματική μας υγεία. Και αυτό είναι λογικό, αν σκεφθούμε ότι οι τροφές μας έρχονται σε άμεση επαφή με τα δόντια μας.

variosox