Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

8-vimata-gia-mia-epityximeni-diaita_Sc.jpg
Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει να κάνετε δίαιτα και έχετε σταματήσει, ή έχετε πάρει πίσω τα κιλά που με τόσο κόπο χάσατε; Τελικά τί είναι αυτό που μας εμποδίζει να διώξουμε μόνιμα τα περιττά κιλά; Μάλλον το γεγονός ότι, τελικά, δεν αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης και τις συνήθειες μας σχετικά με το φαγητό μας λέει η κυρία ΟΚΤΩΡΑΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ  και συνεχίζει.


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι  η μείωση του βάρους απαιτεί χρόνο, ενέργεια, στήριξη απο το περιβάλλον και, φυσικά, αλλαγή νοοτροπίας, με συγκεκριμένους κανόνες, εαν θέλουμε να απαλλαγούμε μόνιμα από τα περιττά μας κιλά. Και, σε αντίθεση με ότι ίσως σκεφτόμαστε κατά καιρούς, ακόμα και τα αδύνατα άτομα ακολουθούν κανόνες, έστω και αν υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν κάτι συγκεκριμένο ή ότι τρώνε τα πάντα και δεν παχαίνουν. Δεν λένε ψέματα, ούτε «κρύβονται», απλά θεωρούν τα όσα κάνουν «δεδομένα» καθώς αποτελούν συνήθειες και μέρος του τρόπου ζωής τους».


Ας δούμε μαζί τα 8 απλά βήματα που μπορούν να κάνουν την επόμενη δίαιτά μας, αν όχι την τελευταία, τουλάχιστον την πλέον επιτυχημένη.


Βήμα 1: Θέτουμε ένα στόχο ρεαλιστικό και εφικτό και καταγράφουμε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα αποκομίσουμε διώχνοντας τα περιττά κιλά.

Βήμα 2: Ακολουθούμε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, αδρά επεξεργασμένα δημητριακά, ημιάπαχα γαλακτοκομικά,ψάρια, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και ελαχιστοποιούμε την πρόσληψη κρέατος σε μία φορά την εβδομάδα.

Βήμα 3: Κάνουμε σωματική άσκηση οποιασδήποτε μορφής σε καθημερινή βάση, επιλέγοντας κάτι που μας αρέσει πολύ ώστε να μη βαριόμαστε.

Βήμα 4: Γευματίζουμε συνειδητά, έχοντας πλήρη επίγνωση του είδους και της ποσότητας οποιουδήποτε τροφίμου βάζουμε στο στόμα μας, πάντα καθιστοί, και τρώμε αργά, παρατηρώντας και απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά.

Βήμα 5: Διακρίνουμε την πραγματική πείνα από την παρορμητική επιθυμία.  Η πείνα δεν είναι επείγον περιστατικό. Εάν ασχοληθούμε με κάτι άλλο θα διαπιστώσουμε οτι αυτή υποχωρεί. Ένα πλάνο «διαφυγής» (π.χ. ένα τηλεφώνημα, η ανάγνωση ενός βιβλίου, το πλύσιμο των δοντιών κ.λπ.) είναι πάντοτε χρήσιμο.

Βήμα 6: Προσπαθούμε να αντισταθούμε στους πειρασμούς και την αυθόρμητη πρόσληψη τροφής ελέγχοντας τις σκέψεις μας.  Πριν απο κάθε μπουκιά προηγούνται συγκεκριμένες σκέψεις που τις περισσότερες φορές είναι διαστρεβλωμένες και οι οποίες δρουν σαν δικαιολογίες αυξάνοντας  την ενδοτικότητά μας.

Βήμα 7: Όταν αισθανόμαστε τις αντιστάσεις μας να μειώνονται λόγω συναισθηματικής φόρτισης ή στρες απομακρυνόμαστε απο το φαγητό, κάνουμε κάτι άλλο που μας ευχαριστεί πχ βγαίνουμε έξω, παίρνουμε τηλέφωνο κάποιον φίλο, παίζουμε με τα παιδιά μας κ.λπ. Εξάλλου το φαγητό θα μας προσφέρει μια προσωρινή απόλαυση και το σίγουρο είναι οτι μετά την κατανάλωση του θα αισθανόμαστε χειρότερα επειδή «ξεφύγαμε».

Βήμα 8: Επαινούμε τον εαυτό μας για την τήρηση των παραπάνω βημάτων και απολαμβάνουμε τα οφέλη της μείωσης του βάρους μας.

oktoratou_margarita.jpg

ΟΚΤΩΡΑΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση