Ομορφιά

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

man-3122063_960_720.jpg
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φυσικά χαρακτηριστικά κάποιου μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή του, ακόμη και την καριέρα του.

Αυτό διαβεβαιώνει η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), σύμφωνα με την οποία πάνω από το 62% των ατόμων με αραίωση μαλλιών ισχυρίζονται πως, αν είχαν πιο πολλά μαλλιά, θα ήταν πιο «τυχεροί στην εύρεση εργασίας ή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»

Η τριχόπτωση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως είναι η κληρονομικότητα, η υπολειτουργία του θυρεοειδούς, οι θεραπείες για τον καρκίνο ή γενικά η λήψη κάποιων φαρμάκων για θέματα υγείας. Επειδή η απώλεια μαλλιών θεωρείται σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός ατόμου, κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: «Η αραίωση στα μαλλιά μου μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική μου ζωή;»

Δυστυχώς, ναι. Αυτό έδειξε έρευνα στην Αμερική, σύμφωνα με την οποία η όμορφη εμφάνιση βοηθάει κάποιον να διεκδικήσει μεγαλύτερο μισθό και να εξελιχθεί ευκολότερα στην καριέρα του. Επιπλέον, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Τριχόπτωσης «δεν είναι ασυνήθιστο για πολλούς άνδρες να αλλάζουν επάγγελμα εξαιτίας της απώλειας των μαλλιών τους.»

Πώς συμβαίνει αυτό; Η αραίωση στα μαλλιά επιδρά αρνητικά στην αυτοπεποίθηση ενός ατόμου, η οποία είναι απαραίτητη για την υψηλή απόδοση στη δουλειά του και την προαγωγή του, καθώς και για την καθημερινή συμπεριφορά του σε συναδέλφους και συνεργάτες. Ακόμη και αν κάποιος είναι ευφυής, η αυτοπεποίθησή του ενισχύεται από το πόσο ελκυστικός είναι.

Τα μαλλιά είναι ένα βασικό στοιχείο του ψυχισμού των ανδρών. Στους άνδρες, τα μαλλιά αντιπροσωπεύουν την αρρενωπότητα και, όπως και οι γυναίκες, όταν βιώνουν τριχόπτωση, αραίωση ή φαλάκρα πιστεύουν ότι δεν είναι πια τόσο αρρενωποί ή ελκυστικοί. Από την άλλη, υπάρχει ακόμη η λανθασμένη πεποίθηση ότι το να κοινοποιεί ένας άνδρας τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του δεν είναι "ανδρικό" χαρακτηριστικό, καθώς φαίνεται ως ένδειξη αδυναμίας.

Όλα αυτά έχουν σημαντική επίδραση στην προσωπικότητά του, μπορεί να τον κάνουν ντροπαλό ή ακόμα και αντικοινωνικό. Η αυτοπεποίθησή του μειώνεται, αποκτά άγχος και άλλα ψυχολογικά προβλήματα, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση στη δουλειά του. Μόνο όταν κάποιος νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, οι άλλοι δείχνουν εμπιστοσύνη στις πράξεις του.

Υπάρχει λύση; Όποια και αν είναι η αιτία της απώλειας μαλλιών, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται διπλά: ψυχολογικά και ιατρικά. Η ψυχολογική αντιμετώπιση επιτυγχάνεται με τη στάση που πρέπει να κρατάει ένα άτομο. Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να πείσει τον εαυτό του ότι η αξία του δεν υπολογίζεται με βάση το πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά του! Η ιατρική αντιμετώπιση έγκειται στην απόφαση του ατόμου να προχωρήσει σε μια αποτελεσματική θεραπεία για την αποκατάσταση της αραίωσης των μαλλιών του, ώστε να μπορέσει να εστιάσει πια σε πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του, όπως είναι η επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic παρέχουν την πλέον προηγμένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών IQ-FUE, που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε την εικόνα και την ψυχολογία σας και θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας.
Με την τριχοσκοπικά ελεγχόμενη IQ-FUE αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δότρια περιοχή και κατανέμονται τα μεμονωμένα τριχοθυλάκια στις αραιωμένες περιοχές με απόλυτα φυσικό τρόπο για άριστο αποτέλεσμα. Η διαδικασία γίνεται χωρίς πόνο και χωρίς ουλές. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Όλες οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών IQ-FUE  hair transplant συνοδεύονται από εγγύηση “Guarantee per follicle” για τον αριθμό των εκφυομένων τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή. Με την μέθοδο της τριχοσκόπησης, πριν από την μεταμόσχευση μαλλιών αλλά και μετά από 12 μήνες, καταμετρούνται τα τριχοθυλάκια που μεταφέρθηκαν στην περιοχή με αραίωση. Αν η καταγραφή ανά τετραγωνικό εκατοστό της επιφάνειας του τριχωτού της κεφαλής, όπου έγινε η θεραπεία, δείξει ότι δεν επαναφύτρωσαν όλα τα τριχοθυλάκια, τότε η ιατρική ομάδα στην IQ – Intensive Quality Hair Clinic πραγματοποιεί συμπληρωματική μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς χρέωση.  Ας σημειωθεί ότι μια μικρή απόκλιση γύρω στο 5% στα αναμενόμενα εκφυόμενα τριχοθυλάκια είναι φυσικά αποδεκτή.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μεθόδου IQ-FUE, περιλαμβάνεται η μακροπρόθεσμη ιατρική παρακολούθηση των μαλλιών μετά τη θεραπεία, η οποία παρέχεται δωρεάν από την IQ – Intensive Quality Hair Clinic μέσω του ψηφιακού βιβλιαρίου IQ/e-Hair.Health.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την θεραπεία IQ-FUE  και αν και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στη δική σας περίπτωση, επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο τμήμα ή αφήστε το μήνυμά σας στη σελίδα http://iqhair.com

TZERMIAS_CHRISTO.jpg

ΤΖΕΡΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση