Ομορφιά

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

anti-aging_touliatos.jpg

H αντιγήρανση αποτελεί ολόκληρη επιστήμη στη δυτική Αμερική, όπου η ματαιοδοξία επιβάλλει συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς και εμφάνισης. 

Υπάρχουν ειδικά κέντρα όπου "ασθενείς" κουράρονται για να προσεγγίζουν το άνθος της νιότης και να νιώθουν αιώνιοι έβηφοι. Το ελιξίριο της νεότητας όμως δεν είναι μια μαγική συνταγή,  άλλα συνδυασμός πολλών επιμέρους παραγόντων, εξηγεί ο κύριος ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
 
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ
 
Καταρχήν πρωταρχικό ρόλο παίζει ο τρόπος διαβίωσης με τη σωστή διατροφή,  την αποχή από το αλάτι και τη ζάχαρη, τα κορεσμένα λιπαρά, την επαρκή ενυδάτωση, τον οκτάωρο νυχτερινό ύπνο, την  αποχή από τοξικές ουσίες όπως αλκοόλ, καπνό, ναρκωτικά, τη μείωση του stress και την αποφυγή  μόλυνσης της  ατμόσφαιρας.  Επίσης η συστηματική-και όχι εξοντωτική-άσκηση τόσο με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα) όσο και αεροβίωση για το καρδιαγγειακό (κολύμπι, περπάτημα, ποδήλατο, χορό).

Ακόμα ο διαλογισμός και η yoga βοηθούν στην πνευματική διαύγεια και σε μια καθαρότερη σκέψη.

Οι μαλάξεις-massage βοηθούν στην καλύτερη λεμφική κυκλοφορία και την απαγωγή τοξινών, άλλα και την παραγωγή ενδορφίνων-καταπραϋντικών και ευφραντικών απιοειδών συνάμα.

Τέλος, μια αφθονία αντιοξειδωτικών και ορμονών που συμβάλλουν ποικιλοτρόπως τόσο στη δέσμευση των ελεύθερων ριζών, όσο και στην ανάπλαση-αναγέννηση των ιστών.

Αυτές είναι οι εξής: beta carotene (provitamin A), ascorbic acid (vitamin C), ginko biloba, godji berry, acai berry, tocopherol (vitamin E), zinc, selenium, coenzyme Q10, N-acetyl cysteine (NAC), milk thisle (silimarin), glutathione, green tea, alpha lipoic acid (ALA), saw palmeto, lycopene, resveratrol, DHEA, somatotropin (HGH).

Η γενετική προδιάθεση και τα καλά γονίδια αποτελούν το γονότυπο (γενετικός κώδικας DNA) ο οποίος σε συνδυασμό με το “ευ ζην” που αποτελείται από τη σωστή διατροφή, την αποχή από βλαπτικούς παράγοντες, την πρόληψη μέσω ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης, οδηγούν στον πετυχημένο φαινότυπο, την έκφραση δηλαδή του γονότυπου σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Σύμφωνα με το Βρετανό ανθρωπολόγο Κάρολο Δαρβίνο η σημασία της φυσικής επιλογής έχει μέγιστη βαρύτητα στην εξέλιξη και διατήρηση του ανθρωπίνου είδους.  Όλα τα αδέλφια δεν είναι ίδια, πόσο μάλλον άνθρωποι από διαφορετικό γενεαλογικό δένδρο και διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης.

Η μέθοδος της αντιγήρανσης ανάγεται πλέον σε επιστήμη και είναι μια πολυπαραγοντική εξειδίκευση της σύγχρονης ιατρικής. Η μάχη ενάντια στο χρόνο αποτελεί πρόκληση για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Η ευχή “χρόνια πολλά” ίσως είναι η μεγαλύτερη ευλογία και ένας αιωνόβιος άνθρωπος είναι ο σοφός ταξιδιώτης του πλανήτη Γη. Η διαδικασία της γήρανσης ουσιαστικά ξεκινά από την ηλικία των είκοσι, όπου οι εγκεφαλικοί νευρώνες εκφυλίζονται. Επίσης η διαδικασία της αθηρωμάτωσης ξεκινά από τα τριάντα. Η βιολογική ηλικία διαφοροποιείται από τη μορφολογική ηλικία, δηλαδή το φαινότυπο

Οι παράμετροι μιας καλής αντιγήρανσης είναι:

1) διατροφή-supplementation               
2) άσκηση
3) διαχείριση άγχους
4) ορμονική ισορροπία
 
Το 30% της επιτυχίας στην αντι-γήρανση οφείλεται στο γενετικό προφίλ και το 70% στο ουσιαστικότερο lifestyle, δηλαδή τον τρόπο διαβίωσης με ό,τι συνεπάγεται αυτός. Συνεπώς η γενετική παίζει μέγιστο ρόλο, αλλά αυτό φαίνεται να διαμορφώνεται σήμερα με την επιγενετική. Δηλαδή την έκφραση μιας καλής γενετικής, ή τη μη έκφραση μιας κακής γενετικής. Παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο επιβίωσης έχει παραταθεί μέχρι την ηλικία των ογδόντα (78 οι άντρες και 82 στο “ασθενές” φύλο), πρέπει να επισημανθεί πως οι χρόνιες νόσοι πλέον ταλαιπωρούν την τρίτη ηλικία με το μεταβολικό σύνδρομο (σακχαρώδης διαβήτης ΙΙ, αθηρωμάτωση-αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, στεφανιαία νόσος), χρόνια νεφρική ανεπάρκεια με αιμοκάθαρση, νεοπλασίες-ογκογενέσεις. Κατά συνέπεια σύμφωνα με τον κορυφαίο αθλητίατρο-συγγραφέα και πρωταθλητή Bodybuilding, εξειδικευμένο στo anti-aging, Dr.Massimo Spattini  το ουσιαστικότερο είναι να γηράσκουμε με αξιοπρέπεια με αυτονομία και ποιότητα ζωής. Δυστυχώς  αρκετό μέρος του πληθυσμού σε παγκόσμια κλίμακα, δεν έχει καταφέρει να ζήσει μια δεύτερη εφηβεία, με αξιοπρέπεια και ευ ζην. Προσδοκώ οι Έλληνες επιτέλους να βρουν τη χαμένη τους νιότη και ευεξία, μέσα από την ορθή και έγκυρη εκτίμηση του ορμονικού τους συστήματος.

Η πρόληψη αποτελεί το κλειδί της μακροβιότητας και το προλαμβάνω ισοδυναμεί με το θεραπεύω.

george_touliatos.jpg

ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση