Ομορφιά

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

otoplastiki1.jpg

Η ωτοπλαστική διορθώνει μια γενετική ανωμαλία των αυτιών η οποία έχει να κάνει με 2 περιοχές. Πρώτον, με την υπερτροφική κόγχη και δεύτερον με την γενετική ανωμαλία τις ανθέλικας η οποία δεν είναι σχηματισμένη και έχει ως αποτέλεσμα τα αυτιά να φαίνονται πεταχτά μας εξηγεί η κυρία Μαρία Κοτρώτσιου Πλαστικός χειρουργός.

Πολύ συχνά, είναι δυνατόν αυτές οι 2 γενετικές ανωμαλίες να συνυπάρχουν, αλλά πιο συχνά είναι ξεχωριστές.

Βεβαίως, και οι 2 χειρουργούνται και θεραπεύονται. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές με τις οποίες διορθώνονται τα πεταχτά αυτιά, και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Σαν γενικό κανόνα τα αγόρια χειρουργούνται σε ηλικία 6-8 χρονών όταν αρχίζουν δηλαδή την σχολική ηλικία, ενώ τα κορίτσια συνήθως χειρουργούνται σε πιο μεγάλη ηλικία. Τέλος, το χειρουργείο αυτό πραγματοποιείται και σε ενήλικες. Κατά την πρώτη επίσκεψη του ασθενούς, είναι πολύ σημαντικό να εξηγείται ακριβώς η όλη διαδικασία του χειρουργείου, να παίρνονται προεγχειρητικές φωτογραφίες, να αναλύεται στο πρόσωπο το πως κατά προσέγγιση θα είναι το αποτέλεσμα μετά το χειρουργείο, ώστε να προετοιμάζεται ο ενδιαφερόμενος ανάλογα.

Τι αναισθησία χρησιμοποιείτε: η τοπική αναισθησία είναι επαρκής γι αυτού του είδους την επέμβαση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με νευροληπτοαναισθησία, σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι λίγο πιο αγχωμένος.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση: διαρκεί περίπου 1 ώρα

Η ουλή είναι εμφανής; Η ουλή κρύβεται πίσω από τα αυτιά, είναι μικρή και η επούλωση της είναι πάρα πολύ ικανοποιητική.Τι επιτυγχάνεται με αυτό το χειρουργείο: επιτυγχάνεται να δώσουμε το σχήμα, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά που ορίζουν η ορθή εκτίμηση και ο προεγχειρητικός σχεδιασμός δουλεύοντας τον χόνδρο του αυτιού ανάλογα, μικραίνοντας την κόγχη και δίνοντας σχήμα στην ανθέλικα. Τα ράμματα που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται η αφαίρεση τους.

Τι είδους επιδέσμου χρησιμοποιούμε: χρησιμοποιούμε ένα λευκό επίδεσμο για 2 μέρες γύρω από τα αυτιά. Αμέσως μετά, μια κορδέλα για μια βδομάδα. Χρειάζεται προσοχή στο χειρισμό της επίδεσης σε αυτό το στάδιο (πρώτο 24ωρο) διότι μια ατυχής χαλάρωση αυτής μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα

Πόσο μένουμε στο νοσοκομείο: δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο

Μετεγχειρητική προσοχή χρειάζεται με την αφαίρεση τις κορδέλας, μετά από μια βδομάδα, να αποφεύγουμε τις αθλητικές δραστηριότητες για 3 βδομάδες και προσοχή στην διάρκεια του ύπνου για 3 βδομάδες με έναν μήνα, διότι ο χόνδρος δεν έχει επουλωθεί πλήρως και είναι ευαίσθητος.

Συμπέρασμα: απλή χειρουργική των αφεστώτων ώτων είναι αποτελεσματική και ειδικά στα παιδιά της προσχολικής και παιδικής ηλικίας, βοηθάει στην ελαχιστοποίηση στα ψυχολογικά και μαθητικά προβλήματα.

KOTROTIOY_MARIA_SDFAWFDWF.jpg

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση