Ομορφιά

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

antiage_hands-1.png

Τα χέρια σας έχουν το αποτύπωμά σας!! Δείχνουν το πώς έχετε ζήσει και φυσικά μαρτυρούν την ηλικία σας!!

Τα χέρια σας είναι πολύτιμα εργαλεία στην καθημερινότητά σας, αφού με αυτά πλένετε, μαγειρεύετε, καθαρίζετε, φροντίζετε το σπίτι και τα παιδιά. Με αυτά επίσης γυμνάζεστε, πληκτρολογείτε, κεντάτε, πλέκετε, βάφεστε και φτιάχνετε τα μαλλιά σας. Τα χέρια σας εργάζονται σε σκληρές συνθήκες όλες τις εποχές τους χρόνου, 365 μέρες τον χρόνο. Να μην ξεχνάτε επίσης, ότι το χέρι σας είναι αυτό που θα απλώσετε για χάδι στα παιδιά και στον σύντροφό σας, καθώς και σε χειραψίες προσωπικές ή επαγγελματικές, μας λέει η κυρία ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Το μανικιούρ μπορεί να δώσει μια πιο περιποιημένη εμφάνιση, αλλά αν το δέρμα είναι απεριποίητο, τα χέρια θα εξακουλουθούν να μην είναι ελκυστικά . Στις γυναίκες μεγαλύτερης κάπως ηλικίας, τα χέρια εκτός από ξηρά, μπορεί εμφανίζουν φλέβες που προβάλουν άσχημα λόγω του δέρματος που ατροφεί, ή καφέ κηλίδες.

Για όλους αυτούς του λόγους, τα χέρια σας απαιτούν την καθημερινή σας φροντίδα.

Οι περισσσότερες γυναίκες ενώ βρίσκουν τον χρόνο για την περιποίηση του προσώπου τους, αμελούν να προσφέρουν την φροντίδα που χρειάζονται τα χέρια. Η νεανική εμφάνιση θα πρέπει να υποστηρίζεται και από νεανική εμφάνιση των χεριών!!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις βασικές αρχές για την φροντίδα των χειριών, καθώς και θεραπείες που μπορούν να δώσουν την χαμένη νεανική όψη στα χέρια σας.

Βασικές αρχές για την προστασία των χεριών

  1. Μην πλένετε τα χέρια σας με καυτό νερό. Αφυδατώνει και ερεθίζει το δέρμα, επιδεινώνοντας την ξηρότητα που έτσι κι αλλιώς εμφανίζεται τους ψυχρούς μήνες του χρόνου.
  2. Μετά το πλύσιμο πάντα να απλώνετε ενυδατική κρέμα . Έτσι θα αποφεύγετε ερεθισμούς, Εκζέματα, ρωγμές, πληγές και επιμολύνσεις. Μια ενυδατική κρέμα χεριών δίπλα στον νιπτήρα ,θα σας βοηθά να μην το ξεχνάτε.
  3. Προσπαθήστε να ενυδατώνετε τα χέρια σας καθ’ όλη την διάρκεια τις ημέρας. Τοποθετήστε ένα σωληνάριο με ενυδατική κρέμα χεριών στην τσάντα σας, ώστε ειδικά τον Χειμώνα να την χρησιμοποιήτε στην δουλειά, τα ψώνια κλπ.
  4. Προσπαθήστε στην καθαριότητα του σπιτιού να φοράτε γάντια με υφασμάτινη επένδυνση. Καλό είναι, εάν ιδρώνουν τα χέρια σας, να μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι για πάνω από μία με δύο ώρες. Πρέπει να γυρίζετε τα γάντια από την ανάποδη για να τα πλύνετε και μετά να τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά πριν την επόμενη χρήση.
  5. Φορέστε γάντια όχι μόνο όταν πρόκειται να ασχοληθείτε με νερό και απορρυπαντικά, αλλά και όταν πρόκειται να ξεσκονίστε ή σκουπίσετε, καθώς η σκόνη ερεθίζει το ταλαιπωρημένο δέρμα των χεριών. Η κηπουρική επίσης θα πρέπει να γίνεται με γάντια. Να θυμάστε ότι τα γάντια προστατεύουν το δέρμα αλλά και τα νύχια.
  6. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό στα χέρια ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως η οδηγήση. Ο ήλιος γερνάει το δέρμα, το αφυδατώνει και μακροπρόθεσμα δημιουργεί πανάδες,γεροντικές κηλίδες και σμηγματορροικές υπερκερατώσεις.

Θεραπείες αντιγήρανσης για τα χέρια

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό, υπεύθυνο για την ενυδάτωση και τον όγκο του δέρματος. Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται, με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων και τη μείωση του πάχους του δέρματος των χεριών.Έτσι με την έλλειψή του, από φρέσκο, λαμπερό και ενυδατωμένο, το δέρμα γίνεται αφυδατωμένο και θαμπό. Ταυτόχρονα με την λέπτυνση του δέρματος , αρχίζουν να προβάλουν οι φλέβες δίνοντας τηνόψηγηρασμένου δέρματος. Υπάρχουν ειδικά Υαλουρονικά που χρησιμοποιούνται για την νεαροποίηση των χεριών και μάλιστα η τοποθέτησή τους γίνεται εύκολα και ανώδυνα με ειδικές κάνουλες.Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την εφαρμογή και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Peelings

Υπάρχει μεγάλυ ποικιλία Peelings τα οποία χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία. Σε γενικές γραμμές πάντως , όπως και το δέρμα του προσώπου, έτσι και αυτό των χεριών, χρειάζεται την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αναπλαστική δράση των οξέων. Μπορούν να εφαρμόζονται αρκετές φορές τον χρόνο, ακόμη και το καλοκαίρι καθώς πλέον υπάρχουν τα αντιοξειδωτικά καλοκαιρινά Peelings.

Roller-Ενέσιμη Μεσοθεραπεία

Το δέρμα των χεριών έχει πολύ μεγάλη ανάγκη φροντίδας, μια και από πολύ νωρίς στην ζωή καταπονούνται. Η Μεσοθεραπεία είναι Ενέσιμη θεραπεία, με την οποία μεταφέρουμε στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, ουσίες για δράση ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Μεσοθεραπείες με Βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και Υαλουρονικό, μπορούν να εφαρμόζονται τρεις με πέντε φορές το χρόνο ώστε να διατηρούνται τα χέρια σας νεανικά.

PRP Μεσοθεραπεία

Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η Μεσοθεραπεία PRP όπου ως υλικό χρησιμοποιούμε τα αιμοπετάλια του αίματος. Είναι μοναδική μέθοδος αντιγήρανσης με βάση το DNA, η οποία αξιοποιεί την επουλωτική ικανότητα του αίματος, έτσι ώστε να βιοδιεγείρει τα δερματικά κύτταρα. Για την εφαρμογή της απαιτείται λήψη μικρής ποσότητας αίματος. Στην συνέχεια το αίμα μπαίνει σε ειδικά σωληνάρια και γίνεται φυγοκέντριση για περίπου 6-8 λεπτά.

Κατά την διάρκεια της φυγοκέντρισης, ένα ειδικό gel που υπάρχει στον πάτο του σωληναρίου, διαχωρίζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια που παγιδεύονται στον πάτο. Το υλικό που μένει πάνω από το gel είναι το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, που χρησιμοποιείται για την ανάπλαση και ενυδάτωση των χεριών. Εφαρμόζεται 3-4 φορές τον χρόνο

Δερμοαπόξεση με Κρυστάλους

Πρόκειται για το λεγόμενο μηχανικό Peeling. Γίνεται απόξεση της επιδερμίδας με κεφαλή διαμαντιών, σε διάφορα βάθη ανάλογα με τα προβλήματα του δέρματος. Προηγείται καθαρισμός του δέρματος και στην συνέχεια γίνεται επιλογή της κεφαλής των διαμαντιών που θα χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με το βάθος που θέλουμε να φτάσουμε. Με την κεφαλή περνάμε όλο το προσώπου με μικρές κυκλικές κινήσεις ή σε ευθείες, ανάλογα το πρόβλημα και την περιοχή που θα εφαρμόσουμε την θεραπεία. Η απόξεση γίνεται χωρίς να τραυματίζεται η επιδερμίδα, και μια ελαφρά αναρρόφηση τραβά τα νεκρά κύτταρα μέσα στο φίλτρο του μηχανήματος.

Laser

Συνήθως χρησιμοποιούμε LaserAlexandrite για την αφαίρεση των πανάδων και γεροντικών κηλίδων. Το laser εκπέμπει μονοχρωματικό φως σε μήκος κύματος 755nm. Το φως αυτό, εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή μέσα από μια πολύ λεπτή οπτική ίνα και απορροφάται από την μελανίνη. Τέλος το μηχάνημα χρησιμοποιεί ψυκτικό το οποίο ψεκάζει συνδυαστικά με τον κάθε παλμό του Laser, ελαχιστοποιώντας το αίσθημα του πόνου.

Υπάρχουν όμως και άλλα Laser τα οποία χρησιμοποιούμε καθαρά για λόγους ανάπλασης, όπως ακριβώς κάνουμε και στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.

Καυτηριάσεις

Για την απομάκρυνση των πανάδων χρησιμοποιούμε την μέθοδο Κρυοθεραπείας, με τη οποία γίνεται ψεκασμός υγρού αζώτου, σε θερμοκρασία -196 βαθμούς Κελσίου.

Για την αντιμετώπιση των των Σμηγματορροικών Υπερκερατώσεων χρησιμοποιούμε την μέθοδο Διαθερμοπηξίας. Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική μέθοδο με χρήση μονο-διπολική διαθερμίας. Διοχετεύοντας ηλεκτρικό ρεύμα στους ιστούς, μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα και επιτυγχάνεται η αφαίρεση-καταστροφή των βλαβών του δέρματος.

arnaoutoglou.jpg

ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση