Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

thalassina_giannitsopoulou.jpg

Από την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD
Τα θαλασσινά είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, η οποία έχει χαμηλές θερμίδες, ολικό λίπος και κορεσμένα λιπαρά. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τα θαλασσινά έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

ckd_mednutrition.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού γιορτάζεται σήμερα, 8 Μαρτίου, μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναδεικνύoντας με αυτό τον τρόπο τη ζωτική σημασία της υγείας των νεφρών στις γυναίκες. 

fruit_-Juices_koini.jpg

Η  κατανάλωση φυσικών χυμών φρούτων, θεωρείται από πολλούς ανθρώπους  υγιεινή συνήθεια, η οποία προσφέρει αρκετές βιταμίνες και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.

sogia_gala.jpg

Aπό την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD

Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, μία περίοδο νηστείας, όπου οι περισσότεροι απέχουμε από τρόφιμα όπως είναι το κρέας, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά.

rdd-logo.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε κάποιες από αυτές τις σπάνιες παθήσεις, καθώς και τον πιθανό ρόλο της διατροφής στη διαχείριση ή την αντιμετώπισή τους.