Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

caffeine

Η κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή σοκολάτας δεν φαίνεται να επηρεάζει τους παλμούς της καρδιάς ή να επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τη λειτουργία της καρδιάς, επισημαίνουν ερευνητές από την Καλιφόρνια.

Μέχρι στιγμής ήταν ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη πως τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη προκαλούν ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια ή άλλες επικίνδυνες παθήσεις της καρδιάς.

Ωστόσο, «οι συστάσεις αυτές για περιορισμό της τακτικής κατανάλωσης καφεινούχων προϊόντων χρειάζεται να επανεξεταστούν», τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης και καρδιολόγος Δρ. Gregory Marcus.

Στο πλαίσιο μελέτης ο Δρ. Marcus και οι συνεργάτες του, εξέτασαν 1.388 εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας 72 ετών και διαπίστωσαν πως το 61% των συμμετεχόντων που κατανάλωνε περισσότερα από ένα καφεϊνούχα προϊόντα την ημέρα δεν είχαν επιπλέον καρδιακούς παλμούς σε σχέση με τους υπόλοιπους.

«Σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήσαμε πως η κατανάλωση καφεΐνης δεν σχετίζεται με αυξημένη εκτοπία ή αρρυθμία της καρδιάς», αναφέρουν οι ερευνητές.

Όπως επισημαίνει η μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Heart Association, παρόλο που ο καφές έχει συνδεθεί με κίνδυνο για διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις, τα πάντα είναι θέμα μέτρου. Έτσι και η κατανάλωση καφέ πρέπει να γίνεται να μέτρο.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση