Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

hungy-girl-near-fridge

Όσες γυναίκες δεν τσιμπολογούν μέσα στη νύχτα και τρώνε νωρίς το βραδινό τους, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.

Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερο αυξάνεται ο χρόνος που ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει τροφή κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο πιο εύκολα διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου, γεγονός που κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν ότι μπορούν να μειωθούν αισθητά οι πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Η μελέτη έρχεται να προστεθεί στα διαρκώς αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι όσο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος ορμονο-εξαρτώμενων καρκίνων, όπως αυτός του μαστού.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 2.212 γυναίκες και τις ρώτησε αν έτρωγαν και πόσο συχνά ανάμεσα στο βραδινό και το πρωινό.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι για κάθε επιπλέον τρίωρο νυχτερινής νηστείας καταγράφονταν 4% μείωση της γλυκόζης στο αίμα, ανεξαρτήτως της ποσότητας που είχαν φάει η γυναίκες τις προηγούμενες φορές.

Δείτε και: Σε οικογένειες εμφανίζονται καρκίνος του προστάτη και καρκίνος του μαστού

             Esperite: Νέο γονιδιακό τεστ για την ανίχνευση του καρκίνου σε μαστό και ωοθήκες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση