Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

delivery-food-621x331

Η κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, όπως υποδεικνύει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Journal of Hypertension.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Duke στην Σιγκαπούρη, προσπάθησαν να αναδείξουν την σχέση μεταξύ των γευμάτων που καταναλώνονται εκτός σπιτιού και της υπέρτασης, αναδεικνύοντας παράλληλα τους παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να επηρεάσουν την υπέρταση.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα συνέλεξε στοιχεία από 501 νέους ηλικίας 18 έως 40 ετώ, που αφορούν την αρτηριακή πίεση, τον δείκτη μάζας σώματος και τον τρόπο ζωής, περιλαμβανομένων των γευμάτων εκτός σπιτιού και των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας.

Διεξάγοντας στατιστική ανάλυση διαπίστωσαν πως το 27,4% των συμμετεχόντων έπασχε από προϋπέρταση ενώ το 38% έτρωγε περισσότερα από 12 γεύματα την εβδομάδα εκτός σπιτιού. (Η προϋπέρταση σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί υπέρταση στο μέλλον αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα).

Όσοι εμφάνισαν προϋπέρταση ή υπέρταση σύμφωνα με την έρευνα, ήταν πιο πιθανό να τρώνε περισσότερα γεύματα την εβδομάδα εκτός σπιτιού, να έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και να είναι καπνιστές.

Δείτε και: Το σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση