Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

breaking-eggs

Τελικά ποια είναι η σχέση των αυγών με την χοληστερίνη; Όντως συμβάλλουν στην αύξηση της ή πρόκειται για άλλον έναν διατροφικό μύθο;

Την απάντηση τη δίνουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάρει, με πρόσφατη δημοσίευσή του στην επιθεώρηση Nutrition Bulletin.

Αφού ανέλυσαν αρκετές σχετικές διατροφικές μελέτες, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των ανθρώπων μπορούν να καταναλώνουν όσα αυγά επιθυμούν, χωρίς συνέπειες.

Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με προηγούμενες μελέτες που υποδείκνυαν πως η κατανάλωση αυγών θα πρέπει να περιορίζεται σε 3 την εβδομάδα.

«Η ιατρική έρευνα έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι τα αυγά δεν αυξάνουν την χοληστερόλη, ωστόσο όπως προσθέτουν, ο περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να τα αποφεύγει. Και αυτό, διότι έχουν επικρατήσει παλιές απόψεις, που βασίζονται σε παρωχημένα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία πλέον έχουν ανατραπεί», επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Τέλος, οι ερευνητές υπογραμμίζουν την υψηλή διατροφική αξία των αυγών και τονίζουν πως η χοληστερόλη που περιέχουν είναι τόσο μικρή που θεωρείται σχεδόν αδύνατο να επηρεάζει την αύξηση της χοληστερίνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση